FacebookTwitterLinkedIn

La sfârșitul lunii iunie compania a pus în funcțiune o nouă linie de producție, dublând astfel capacitatea de producție pentru țigla metalică BALCANIC. Această investiție face parte din programul investițional demarat la începutul anului trecut, care se ridică la aproximativ 7 milioane de euro și se va finaliza în 2016, au anunțat reprezentanții companiei.

Cât despre planurile pentru acest an, compania vizează achiziția de noi terenuri.

„În domeniul nostru, o creștere de 55% aduce, pe lângă nevoia creșterii capacității de producție, și nevoia creșterii capacității de stocare a materiei prime. În acest sens vizăm achiziția de noi terenuri. Pentru anul acesta concesionarea sau achiziția terenului de 13.000 de metri pătrați din imediata apropiere a fabricii, aflat în domeniul public, devine impetuos necesară pentru buna funcționare a fluxului de producție”, declară Horațiu Țepeș, proprietar BILKA.

Piața de acoperișuri metalice a înregistrat în prima jumătate a anului o creștere medie de 10%, potrivit cercetărilor realizate de BILKA. Iar, în 2015, motoarele vânzărilor de acoperișuri rămân lucrările de renovare, însă se simte un reviriment atât în zona lucrărilor rezidențiale noi, cât și industriale, mai susțin reprezentanții companiei.

„De asemenea, de anul acesta, vom resimți și efectele pozitive ale proiectelor realizate în domeniul agriculturii prin programele de finanțare cu fonduri europene în perioada 2007 – 2014. Odată ajunse la maturitate aceste investiții generează noi oportunități dar și resursele financiare necesare dezvoltării acestui sector. Sunt resorturile pentru o creștere considerabilă a pieței de acoperișuri și implicit a afacerilor BILKA”, precizează Horațiu Țepeș.