
”Creşterea de 54% a fost determinată pe de-o parte, de cererea mai mare pentru acoperișuri, ceea ce este normal, luând în considerare studiile privind evoluţia pieţei construcţiilor, unde se arată că principalul motor al pieței este reprezentat de construcţiile de locuinţe, urmate de construcţiile de imobile de birouri şi spaţii comerciale. Mai mult, numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale este în continuă creștere, iar lucrările de renovare în scădere. În urma acestor autorizații, se ridică noi construcții pe care va trebui să le acoperim. Pe de altă parte, creșterea Bilka se datorează investițiilor realizate în anii trecuți, pentru creșterea și diversificarea gamei de produse. În cifrele de anul acesta se reflectă și liniile de producție puse în funcțiune anul trecut, fără de care nu am fi putut susține cererile. Estimăm că această creștere se va menține și pentru sfârșitul anului”, a declarat Horațiu Țepeș.
În urma investiţiilor de 20 de milioane de euro, realizate în cei 10 ani de activitate, Bilka continuă să își crească afacerile, dar şi să conteze la export.
. În 2016 Bilka a exportat sisteme complete pentru acoperișuri în valoare de 27 milioane de lei. În primul semestru al lui 2017 vânzările la export au crescut cu 33% față de aceeași perioadă a anului trecut.
”Conform vânzărilor din prima parte a anului, când am înregistrat un plus de 33% la export, estimăm că vom menține această creștere și pentru sfârșitul anului. Identificăm un potențial mare pe piețele externe și un interes crescut pentru produsele noastre. Asta se datorează și faptului că în prezent deținem cea mai mare fabrică de sisteme pentru acoperiș din Estul Europei. În urma investițiilor realizate, avem mijloacele de producție și logistică necesare pentru a ne impune pe piețele externe”, a declarat Horațiu Țepeș.
Firmele străine aleg acoperișurile produse la Brașov, nu doar pentru calitatea produselor și serviciilor care le permit acestora să fie competitivi, ci și pentru faptul că vin la pachet cu know how-ul pe care producătorul îl pune la dispoziția lor.
”În România nu ne-am limitat la a vinde haotic, ne-am concentrat și pe dezvoltarea și educarea pieței, pe creșterea partenerilor. Nu toți colaboratorii au o strategie de business, o viziune a direcției lor de business sau asupra posibilităților lor de dezvoltare. Atunci, noi venim în întâmpinarea lor și le arătăm noi direcții de business. S-a dovedit a fi un plus și urmăm aceeași rețetă și peste graniță, unde observăm că deja avem efectele dorite. Facem acest lucru pentru că ne dorim un business sănătos și știm că poate fi așa doar într-o piață solidă, cu parteneri puternici ”, a precizat antreprenorul.