Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Bilanțul provizoriu al cutremurului din Nepal

UPDATE: Autoritățile nepaleze au anunţat că bilanţul seismului a ajuns la 2.152 de morţi şi 5.463 de răniţi, relatează Reuters. Cel puţin 700 de persoane au murit numai în capitala Kathmandu. Duminică dimineața, a avut loc o nouă mișcare seismică, cu o magnitudine de 6,7 pe scara Richter, declanşând noi avalanşe în munţii Himalaya.    
cutremur nepal

Au fost distruse sute de imobile şi drumuri. Seismul a fost urmat de peste 30 de replici, dintre care cea mai puternică a fost de 6,6. Cutremurul de sâmbătă s-a simțit și în țările vecine India și Pakistan .

O clădire istorică din capitală, turnul Dharahara, s-a prăbuşit. Clădirea, înaltă de aproape 63 de metri, era construită în 1832 şi oferea turiștilor o vedere panoramică asupra văii Kathmandu.

Cutremurul de sâmbătă este cel mai grav din Nepal după cel din 1934, care a avut magnitudinea 8 şi s-a produs în apropierea muntelui Everest, provocând moartea a peste 10.000 de persoane.

Statele Unite au anunțat că trimit echipe de salvare și deblochează un milion de dolari pentru a ajuta în regim de urgență Nepalul lovit de cutremur.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii