FacebookTwitterLinkedIn

Piesa centrală a grupului condus de Bogdan Enoiu (foto) este agenția B.V. McCann-Erickson, care a raportat o cifră de afaceri de 49,8 milioane de euro și un profit net 1,48 milioane de euro. Cifra de afaceri este mai mare cu 4,6% față de cea din 2011.

În cadrul grupului funcționează divizia Universal McCann, care contribuie cu mai bine de 80% din afacerile agenției, fiind una dintre cele mai puternice entități media de pe piață. Universal McCann nu are persoanlitate juridică, astfel încât afacerile sale sunt integrate agenției McCann. Anul trecut, divizia de media a administrat, printre altele, bugetele de media ale cliențiilor: Vodafone, Heineken România (care s-a mutat la Starcom), Coca-Cola, Johnson Wax, Friesland și Dedeman.

Cea de-a doua agenție în cadrul grupului este Momentum (marketing experiențial), cu o cifră de afaceri de 4,61 milioane de euro și un profit net raportat de 244.000 euro.

Agenția McCann PR a avut afaceri de 3,6 milioane de euro și un profit net raportat la sfârșitul anului de 473.000 euro. Cifra de afaceri a agenției McCann PR a crescut cu 79% față de 2011, iar profitul net cu 70%. Este un semn evident că afacerile pe piața de PR au mers foarte bine anului trecut.

Agenția digitală MRM Partener a realizat o cifră de afaceri de 821.000 euro și un profit net de 89.000 euro.

 Vezi și bilanțul grupului de comunicare Leo Burnett România.