Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Servicii financiare |
|

Bilanţul companiilor lui Țiriac pentru 2014

Dragoş Dinu, cel care conduce de câteva luni Țiriac Holdings, a trasat pentru Forbes România un bilanţ al anului.
Dragos Dinu

“Pentru anul în curs, ne așteptăm la o creștere a volumului total de afaceri de aproximativ 10%, cele mai importante divizii de business având creșteri între 2% și 16%”, spune Dragoş Dinu, CEO Țiriac Holdings. El previzionează în continuare creșteri pe toate liniile de business și consolidări ale poziției în piața pe segmentul auto și cel financiar, iar pentru 2015, estimează o creștere mai ponderată a volumului total în intervalul de 6-8%. Țiriac Holdings  cuprinde mai multe divizii, printre care Țiriac Imobiliare, Țiriac Energy şi Țiriac Auto.

Divizia auto își consolidează cota de piață în piața de turisme și utilitare, în special din performanța brandurilor premium. Mărcile de volum pentru care Grupul Țiriac are distribuție la nivel național rămân cu cote de piață peste cotele europene ale producătorilor.

Țiriac Energy – Produse Petroliere, parte a diviziei cu cea mai mare creștere la nivel de Grup, a înregistrat o dinamică pozitivă a vânzărilor, în creștere cu 108% (YTD) în acest an, comparativ cu aceeași perioadă a lui 2013. “Factorii cei mai importanți care au condus la această evoluție a companiei Țiriac Energy – Produse Petroliere au fost serviciile la un înalt nivel de calitate, politica de risc, precum și puterea financiară a Grupului Țiriac”, spune Dinu. În anul 2015, Țiriac Energy – Produse Petroliere își propune să mențină ritmul de creștere actual și să intre pe un nou segment de piață.

In cadrul diviziei de imobiliare, Residenz – Cartierul German a cunoscut o creștere a numărului de tranzacții cu 68% în primele 11 luni ale lui 2014, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor oferite de CEO-ul Țiriac Holding. Şi pentru Clubul Rezidențial Stejarii  numărul de închirieri în perioada ianuarie-noiembrie a crescut cu 12%  comparativ cu primele 11 luni ale lui 2013. “Factorii care au determinat această evolutie pozitivă a segmentului rezidențial premium sunt customizarea unor oferte tot mai avantajoase de facilități și servicii integrate pentru clienți, implicarea mai activă din partea agențiilor imobiliare, precum și interesul sporit pentru serviciile instituțiilor educaționale renumite din București, aflate în proximitatea zonelor rezidențiale de lux”, explică Dinu.

De asemenea, volumul finanțărilor înregistrat de Țiriac Leasing în primele 11 luni din 2014 a înregistrat o creștere cu 16% față de perioada similară a anului trecut. “Piața de leasing este susținută în continuare preponderent de finanțările pentru segmentul auto. Țiriac Leasing estimează, totodată, că zona de echipamente va deține o pondere din ce în ce mai importantă în viitorul apropiat”.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii