Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

Bijuteria mecanică în 150 de exemplare: Zenith prezintă Academy Georges Favre-Jacot, versiunea din titan

Zenith a reușit să reinventeze un ceas deja ireproșabil într-o versiune cu un design mai sportiv și mai bărbătesc. Lansarea are în prim plan un mecanism de înaltă frecvență El Primero cu lanț și fuzetă, o realizare demnă de aniversarea celor 150 de ani împliniți în 2015 de către orologerie.
Zenith-Academy-George-Favre-Jacot-in-Titanium-case-Perpetuelle

Cu ce vă ocupați la 22 de ani? Învățați pentru sesiune, vă bucurați de pachetele trimise de părinți, vă propuneați să vedeți lumea? Ei bine, undeva în munții elvețieni, tânărul de 22 de ani Georges Favre-Jacot deschidea în 1865 un atelier care reușea să supraviețuiască până în zilele noastre.

În 2015, manufactura suflă în lumânări pentru un secol și jumătate de existență.A ales să își bucure publicul cu o reeditare a unui model îndeajuns de complicat încât poate trece ca o sumă simbolică a celor 300 de patente de invenție, 600 de mecanisme diferite și 2.333 de premii de cronometrie obținute de companie de-a lungul istoriei.

Ceasul, botezat cu numele fondatorului Georges Favre Jacot, a fost prezentat inițial cu un an în urmă într-o variantă din aur roz, dar a revenit cu un look mai dinamic și sportiv, într-o carcasă fabricată din titan. Angrenajul cu lanț și fuzetă există încă din secolul al XV-lea, dar a devenit o prezență rară printre producătorii moderni. Avantajul lui este transmisia constantă a energiei de la barilet chiar și atunci când arcul începe să se detensioneze și, prin urmare, o acuratețe mai mare.

Întregul design al mecanismului cu forță constantă poate fi văzut printr-un decupaj  în cadran în dreptul orei 12. La vedere se află și un secundar periferic (în dreptul orei 7) precum și un indicator de rezervă de mers astfel încât purtătorul ceasului să nu fie luat prin suprindere de consumarea celor 50 de ore asigurate de barilet. În total, mecanismul lui Zenith Academy Georges Favre-Jacot e format din 797 de piese, multe dintre ele cuprinse în lanțul lung de 18 cm.

Modelul va fi produs într-un număr de 150 de piese.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii