Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Lifestyle |
|

Bigger, better, stronger

Acestea au fost cuvintele pe care Alexandru Dadoo și le-a spus după dispariția fratelui său, Darius. Nu a dat greș, iar drept dovadă, Maison Dadoo s-a transformat într-o agenție full-service, care combină designul floral cu cel de eveniment.
 aboneaza-te
PozaAlex

Văzând pe pagina de Instagram a Maison Dadoo fotografii de la evenimentele pe care le organizează, l-am întrebat pe Alexandru de unde a învățat să creeze un concept în care toate elementele se armonizează pe deplin. Mi-a răspuns cât se poate de simplu: „Experiența. Experiența e cel mai important studiu pe care poți să-l ai”. De opt ani, de când s-a alăturat echipei Dadoo, Alexandru încearcă să fie din ce în ce mai bun și să le ofere oamenilor servicii de cea mai înaltă calitate. „Serviciile vor vinde cel mai bine. Nu mai vând produsele atât de mult, precum vând serviciile. Ele sunt viitorul, chiar dacă, în România, această mentalitate nu este suficient dezvoltată.”

Iar acum intervine rolul casei Dadoo. Alexandru și-a propus, prin acest business, să facă un strop de educație și să aducă plusvaloare clienților și, în ultimă instanță, pieței. „Clientul nu știe ce își dorește pentru că nu a avut cine să-l educe.” De aceea, echipa Dadoo oferă numai servicii personalizate, în funcție de temperamentul și de preferințele celor care îi cer ajutorul. Alexandru nu discută despre buget când se întâlnește prima dată cu un client. Mai întâi vrea să fie lăsat să creeze o poveste. Un alt lucru important este că nu impune nimic în ceea ce privește furnizorii și locurile de desfășurare ale evenimentelor; doar face recomandări. Consideră că totul se bazează pe chimia dintre oameni, iar asta duce la cele mai reușite evenimente.

Dincolo de meșteșugul florilor, căci de la el a început totul, Maison Dadoo organizează nunți, evenimente private (botezuri, aniversări, petreceri) și evenimente corporate (lansări de produs, aniversări pentru companii, petreceri tematice). „Noi vindem o experiență, nu un produs. Impactul e mult mai mare când facem evenimente integrate pentru că obținem un rezultat”, spune Alexandru. Sunt curioasă cum s-au dezvoltat atât de mult și care este, în fond, cheia succesului. Alexandru îmi vorbește, mai întâi de toate, despre câteva valori pe care le-a învățat în copilăria petrecută la țară și care l-au ghidat la orice pas, atât în viața personală, cât mai ales în cea profesională: respectul pentru muncă, demnitatea și onestitatea. Dacă ne referim strict la Maison Dadoo, mai adaugă feedback-ul venit dinspre clienți, preocuparea de a-i trata întotdeauna cum trebuie și o etică profesională puternică. Adică îi vinzi omului nu ceea ce vrei, ceea ce îi trebuie. Alexandru și-a dorit să pună la punct un sediu unde cei care îi trec pragul să se simtă bine și să aibă parte de o experiență la nivelul altor capitale europene. „Vreau să transmit că se poate face ceva extraordinar și în România.” Pot confirma, casa din strada Popa Petre e cu adevărat specială, prin modul în care a fost renovată și amenajată.

Alexandru – un ardelean grăbit, după cum îi place să-și spună – muncește mult, într-un ritm amețitor. În ziua în care ne-am întâlnit pentru interviu, avea întâlniri programate până la ora 23. Recunoaște că pune cariera pe primul plan, dar își dă seama că echilibrul, în viață, este cel mai important. De aceea, încearcă să petreacă cât mai mult timp cu fiul lui, chiar dacă are doar un an. Își dorește ca Tudor să plece de acasă cu un caracter cât mai bine definit și să-i insufle aceleași valori puternice care pe el l-au condus către reușită.

Despre viitor, Alexandru spune că nu știe cum o să arate. Cu siguranță, în următorii ani, munca o să fie elementul principal. Unul dintre cele mai importante visuri ale casei Dadoo este să aibă un spațiu propriu, dedicat evenimentelor, care să ofere servicii la superlativ.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii