Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Biden comandă măști și impune carantina pentru străini

Președintele Joe Biden susține o siguranță suplimentară a călătoriilor în timpul pandemiei, cerând oamenilor să poarte măști în aeroporturi și avioane, în timp ce impune carantina pentru cei care sosesc în SUA din alte țări.  
US President-elect Joe Biden introduces his economic team, Wilmington, Delaware, USA - 08 Jan 2021

Într-un ordin executiv pe care îl va emite joi, a doua zi de mandat, Biden va introduce noi măsuri de prevenire împotriva răspândirii coronavirusului, solicitând un test COVID negativ celor care intră în SUA. Totodată, acesta va impune purtarea măștilor în timpul călătoriilor, relatează Bloomberg.

Măsura cuprinde nu doar zborurile, ci și anumite mijloace de transport public, inclusiv multe trenuri, avioane, nave maritime și autobuze interurbane.

CDC sugerează călătorilor internaționali să facă un al doilea test COVID în termen de trei până la cinci zile de la sosire și să rămână acasă sau izolați timp de șapte zile – chiar dacă testul este negativ.

„Măștile sunt eficiente în reducerea dramatică a riscului de răspândire a Covid-19”, a declarat Sara Nelson, președintele Asociației Însoțitorilor de zbor-CWA, într-un comunicat de presă din iulie, anul trecut. „Dar sunt eficiente numai dacă toată lumea își ia rolul în serios prin purtarea lor corectă.”

Sute de persoane au primit interdicție de a mai zbura pentru că au refuzat sau au intrat în dispută cu însoțitorii de zbor și piloții cu privire la această problemă.

FOTO: profimediaimages.ro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii