FacebookTwitterLinkedIn

Bicicletele au fost colectate prin campania numită #BicicletaMeseriasa și vor fi donate către centrele de plasament din Tărlungeni, județul Brașov.

În cadrul campaniei de colectare #BicicletaMeseriasa au fost strânse 100 de biciclete, ce urmează să fie recondiționate și donate în continuare copiilor aflați în situații sociale dezavantajate.

În săptămâna petrecută în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, viitorii mecanici, care studiază în școlile profesionale și liceele tehnologice din Buzău au trecut printr-o serie de ateliere de dezvoltare personală –învățând noțiuni de bază despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial, pregătirea în fața angajatorului și responsabilitate civică – urmate de atelierele de pregătire practică.

“Tabăra Meseriașilor este acel loc în care elevii descoperă cu adevărat meseria pe care și-au ales-o și înțeleg că se poate să ai un viitor dacă investești muncă, pasiune și răbdare. Este acel loc în care se descoperă pe ei, dar și pe ceilalți. Anul acesta, elevii de la mecanică au învățat meserie de la Gabriel Onofrei și au recondiționat alături de el o parte din bicicletele donate. Mai mult, au descoperit bucuria de a da mai departe la rândul lor. Astfel că au muncit cu pasiune timp de 3 zile pentru a repara bicicletele, pe care le-au dăruit copiilor mai puțin norocoși, unii chiar de aceeași vârstă cu ei. Le mulțumim celor care au contribuit cu biciclete și i-au ajutat pe elevi să își pună cunoștințele în practică și să îndeplinească visul altor copii, de a avea propria bicicletă – chiar prima, pentru mulți dintre ei”, precizează Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Odată ajunși în tabără, tinerii musafiri s-au bucurat de momentele speciale, precum drifturile lui Gabriel Onofrei și show-ul bikerului Orban Barra Gabor, unul dintre cei mai cunoscuți profesioniști din bike trial din România, cu peste 10 ani de experiență și numeroase premii la campionatele naționale de profil.

“Până la meserie, este nevoie de seriozitate și de ambiție. În mecanică, la fel ca în orice profesie, trebuie să-ți placă ce faci – de aici începi să-ți construiești drumul în viață. Copiii sunt norocoși pentru că li s-a oferit șansa de a vedea cum este viața de zi cu zi a unui mecanic și care este realitatea din spatele avantajelor de a fi recunoscut pentru profesia ta. I-am sfătuit încă de la început să-și urmeze visul și să nu renunțe la lupta lor.”, spune Gabriel Onofrei, mentorul Seriei Mecancilor din Tabăra Meseriașilor.

La finalul taberei, 10 dintre cei mai buni meseriași au fost premiați cu o bursă oferită de OMV Petrom, în valoare de 500 de lei. Aceasta va fi acordată lunar, timp de un an școlar.