Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Bezos și Musk au doborât recordul averilor în 2020

Cei mai bogați 500 de oameni din lume s-au îmbogățit și mai mult în 2020, adăugându-și 1,8 trilioane de dolari la averea lor cumulată.  
avere bani bogati

Diferențele dintre averi s-au adâncit și mai mult, cu 25 de persoane care au acum o valoare netă de peste 50 de miliarde de dolari, scrie Bloomberg. 

În timp ce o mare parte a lumii s-a confruntat cu creșterea șomajului și cu scăderea veniturilor, 0,001% s-au îmbogățit fără precedent.

Cei mai bogați 500 de oameni din lume au acum averi nete în valoare de 7,6 trilioane de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index. Echivalând cu o creștere de 31%, acesta este cel mai mare câștig anual din istoria de opt ani a indicelui.

În topul bogaților, cinci persoane dețin averi care depășesc 100 de miliarde de dolari și alte 20 valorează cel puțin 50 de miliarde de dolari.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, rămâne cea mai bogată persoană din lume datorită creșterii retailului online în pandemie. Dar Elon Musk a câștigat cel mai mult în 2020, ajungând pe locul al doilea în topul miliardarilor, după ce Tesla a crescut în valoare.

De asemenea, și imigrantul chinez Eric Yuan, fondatorul Zoom, este una dintre figurile emblematice ale anului 2020, pandemia crescându-i popularitatea. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii