FacebookTwitterLinkedIn

Conacul din Beverly Hills unde s-au filmat scene din filme celebre precum The Godfather sau The Bodyguard i-a aparținut magnatului media William Randolph Hearst. Mai târziu, a devenit sediul central de pe Coasta de Vest pentru campania prezidențială a lui J.F. Kennedy din 1960.

Hearst a știut cum vrea să arate locuința lui, încă de la vârsta de 10 ani, când a făcut un tur al Europei, în 1873. S-a transformat într-un mare vizionar, iar activitatea sa a dat rezultate în domeniul media. Astăzi este cunoscut mai mult ca deținătorul a două proprietăți de seamă din SUA: Castelul Hearst din San Simeon, California, și Beverly House, unde a locuit împreună cu actrița Marion Davies.

Proiectată în 1927 de către arhitectul Gordon Kaufmann, conacul din Beverly Hills este emblema epocii de aur de la Hollywood. Conacul este construit în forma literei H, cu colonade, balcoane ample și ferestre arcuite, de la podea până la tavan. Casa mai găzduiește o bibliotecă impresionantă, cu două etaje, cu mobilier sculptat manual și pasarelă exterioară; o cameră de zi, cu tavan pictat, de aproximativ șapte metri înălțime, un centru spa modern și sală de billiard. Coridorul principal, de la etaj, are o lungime de 36 de metri și un mural de aproape trei metri înălțime, pictat de Dennis Abbe și comandat de Hugh Hefner. Grădinile, unul dintre punctele centrale ale proprietății, au fost realizate de arhitectul peisagist Paul Thiene și cuprind cascade către piscină.

Situat la mică distanță de Sunset Boulevard și de Hotelul Beverly Hills, conacul lui Hearst se întinde pe o suprafață de 3,5 hectare. Cuprinde 19 dormitoare, 29 de băi, o piscină de dimensiuni olimpice, teren de tenis cu nocturnă, două săli de proiecție și o terasă pe care se pot amenaja cine pentru mai mult de 400 de persoane. Beverly House garantează securitate și intimitate tuturor oaspeților care îi trec pragul.