FacebookTwitterLinkedIn

“De la izbucnirea pandemiei, tot mai mulţi angajaţi români au început să ia în calcul posibilitatea de a deveni freelanceri şi a lucra pe proiecte punctuale. Aproximativ 21% dintre respondenţii la un sondaj desfăşurat de BestJobs în perioada martie-aprilie 2021 spun că sunt tentaţi să facă trecerea de la un job full-time într-o singură companie la joburi în sistem freelancing”, se arată într-o analiză realizată de site-ul de recrutare BestJobs.

Aproape 60% dintre angajaţi declară că au suficient timp şi sunt interesaţi să preia proiecte de tip freelance, pe lângă jobul actual, pentru suplimentarea veniturilor. Domeniile în care respondenții ar fi interesaţi să lucreze sunt IT (36%), marketing şi servicii creative (29%), financiar (19%), transporturi (15%) şi outsourcing (14%).

De cealaltă parte, și companiile sunt interesate să lucreze cu persoane în regim freelance. Peste 45% dintre managerii care au răspuns unui sondaj efectuat de BestJobs la finalul anului trecut au spus că sunt mult mai interesaţi să angajeze în sistem project-based decât erau înainte de debutul pandemiei.

Pentru a susţine nevoile de angajare ale freelancerilor şi ale companiilor care caută astfel de colaborări pe bază de proiect, dar şi pentru a oferi angajaţilor posibilitatea să-şi suplimenteze veniturile în afara jobului actual, BestJobs lansează serviciile de freelancing şi estimează o creştere de peste 40% a pieţei de recrutare în sistem freelance până la finalul acestui an”, arată oficialii platformei de recrutare.