FacebookTwitterLinkedIn

Totodată, numărul de joburi remote scoase la concurs de către angajatori în aprilie 2020 a crescut cu 60% față de luna anterioară, în timp ce volumul de aplicări la acest tip de anunț a crescut cu peste 75% față de perioada similară a anului trecut.

Oferta de job care a cumulat cele mai multe aplicări, 1.362, vine din partea platformei de anunțuri Olx, care a căutat să recruteze prin BestJobs moderatori anunțuri, cu desfășurarea activității de acasă.

Angajații din domeniile transporturi, financiar și inginerie au continuat să fie activi în căutarea unui nou loc de muncă și în aprilie 2020. Volumul total al căutărilor pentru aceste domenii a fost de aproape 60.000.

Simultan, în luna precedentă a fost observată o creștere a interesului pentru un nou job din partea candidaților din industriile retail și call center, pe fondul creșterii cu aproximativ 40% a numărului de poziții deschise în aceste domenii, față de perioada simlară a anului trecut.

Pe parcursul lunii aprilie 2020, companiile care au atras cei mai mulți candidați au fost Enel, Genpact și Unifarm SA, cu aproape 8.000 de aplicanți.

Și în luna aprilie candidații s-au uitat îndeosebi la companiile din zona de energie, BPO, farma și tehnologie. Printre companiile care au atras cei mai mulți candidați în această perioadă se numără: Enel, cu 3.124 candidați, Genpact, cu 2.316 candidați, Unifarm SA, cu 2.115 candidați, Olx Group, cu 1.637 candidați, Vodafone , cu 1.561 candidați și Kaufland, cu 1.330 candidați.