Nu sunt multe bijuterii care să îmi atragă atenția în ultima vreme. Vasta majoritate au sucombat în fața trendului de a imita creațiile liderilor de piață, astfel încât s-au umplut boutique-urile monobrand de piese rușinos de similare. De asemenea, tot mai multe piese create de nume mari nu mai sunt rezultate ale eforturilor artizanale, ci ale unor tehnici de producție foarte mecanizate, impersonale, lipsite de orice poezie.
Pasquale Bruni, însă, se ține tare. Un brand fondat de creatorul italian cu același nume, care a cooptat-o în conducere pe fiica sa Eugenia și, împreună, realizează unele dintre cele mai frumoase și mai poetice bijuterii din lume.
Mai mult, brandul ține foarte mult la noțiunea de artizanat, de măiestrie manuală a meșterilor giuvaergii, astfel încât Pasquale Bruni personal s-a implicat în lansarea unei noi game de haute joaillerie, Atelier, care reprezintă planul brandului de a resuscita artizanatul.
„Atelier înseamnă trecut și prezent“, spune Pasquale Bruni. „Pentru a da naștere acestei colecții, am recreat condițiile din trecut, folosindu-ne de unelte și de bănci de lucru vechi de un secol. Am adunat la un loc cei mai buni aurari și giuvaergii, păstrătorii secretelor acestei arte. Iar ei transmit aceste secrete mai departe tinerilor din compania noastră, pentru a păstra minunata artă italienească a bijuteriilor, care, la ora actuală, a dispărut aproape complet“.
Citește și Pasquale Bruni la București
Toate inelele din gama Atelier sunt realizate sub atenta supraveghere a lui Signor Bruni și pornesc de la același punct – piatra. Pietrele prețioase și semiprețioase folosite sunt unice, alese după un îndelungat proces de căutare prin cele mai exotice colțuri ale globului. Fiecare montură este astfel realizată încât să fie unică și să pună în valoare piatra.
Pasquale Bruni folosește tanzanit, smaralde, diamante, heliodor, acvamarin etc. Iar unele dintre cele mai frumoase monturi sunt realizate pentru Atelier Animalier, linia în care Pasquale Bruni își dă frâu liber imaginației și defilează cu inele care mai de care mai complicate, puternice sau drăgălașe, în formă de animale – dragoni, țestoase sau broscuțe.