FacebookTwitterLinkedIn

Prezent pe piața din România de 17 ani, Mediascope livrează best-practice building și 360 brand management, gestionând, în prezent, implementarea proiectelor de trade-marketing cross-channel pentru mai multe de 20 de branduri internaționale.

Respondenți: Tanya Calagi, Arhitect, Răzvan Coste, Creative Director, Alin Ion Head of Production.

 

Creativitatea în campaniile de shopper marketing – cât de importantă este componenta creativă?

Tanya CALAGI: Componenta creativă este elementul decisiv care face diferența față de toate celelalte campanii anterioare. Fiecare brand vine cu un set de reguli clare, ce permit dezvoltarea campaniilor în diverse moduri, așa încât mesajul dorit să fie transmis corect. Aici este de datoria „elementului creativ” să utilizeze toate aceste aspecte pentru a păstra autenticitatea brandului, dar și de a aduce elementul nou. Atenția publicului este captată în mod permanent atunci când un brand familiar poate face constant trecerea la următorul nivel, păstrându-și identitatea și autenticitatea. Toate aceste schimbări au loc deoarece atenția lor este ușor distrasă din cauza volumului mare de conținut viuzal cu care se întâlnesc zilnic. Astfel, cu un set de date și factorul creativ ce oferă oportunități infinite, putem asigra succesul fiecărei noi campanii.

Cum ne asigurăm că brandurile comunică eficient în diferite contexte (in-store, out of home, online)?

Alin ION: Adaptarea la target și spațiu trebuie luată în considerare pe tot parcursul procesului de creație. Atunci când noua campanie este clar definită, toate particularitățile sale vor fi transpuse în funcție de noul target, precum și de spațiul în care aceasta va apărea. Pentru a aplica corect această declinare în funcție de spațiu/ target, trebuie cunoscut și studiat comportamentul publicului țintă. Astfel, va putea fi oferită cantitatea corectă de informație pe care publicul o poate asimila la locul și timpul respectiv. Un bun exemplu pot fi materialele vizuale poziționate într-un loc de parcare. Spațiul respectiv este unul dinamic, unde publicul nu petrece mult timp, astfel încât toate informațiile provenite de acolo trebuie să atragă atenția în câteva secunde. Astfel totul începe și se termină cu publicul.

Cum adaptăm componenta de ATL pentru toate canalele de comunicare cu consumatorul?

Răzvan COSTE: În 2021, modul în care consumatorul interacționează cu brandurile s-a schimbat semnificativ. Trebuie să ne asigurăm că, atunci când clientul străbate diferite touchpoint-uri, ele trebuie să funcționeze perfect și să ofere o experiență consecventă și fără întreruperi, integrând atât mediul online, cât și offline. Acesta este cel mai important aspect al unei strategii omnichannel.

Anul trecut, aproape 90% dintre consumatori au interacționat cu canalele digitale. Trecând la offline, interacțiunea în magazin și publicitatea de masă trebuie însoțite de un grad ridicat de servicii pentru consumator, astfel încât să obținem cele mai bune rezultate.

Există mai multe moduri de a înțelege, în ansamblu, călătoria consumatorilor de astăzi pentru a integra componenta ATL, iar totul începe cu cercetare și date. Resursele trebuie îmbunătățite pentru a profita de oportunitatea pe care ne-o oferă strategia omnichannel, mai ales că brandurile sunt nevoite să acopere această nevoie de a-i oferi consumatorului o experiență satisfăcătoare.

Reguli de best practice susținute de Mediascope în campaniile de shopper creative:

  1. Creativitatea: „think out of the box” este un mod de lucru tot mai des întâlnit și cerut.
  2. Calitatea: nu este loc de compromisuri.
  3. Teamwork: creativitatea se formează și se conturează în echipă.
  4. Shopper target: trebuie conceput pentru toate categoriile de vârstă, în funcție de target.
  5. Flexibilitate: trebuie să ne asigurăm că aceeași implementare corespunde mai multor locații fizice.
  6. Fezabilitate: ușurință în transport, montaj, demontaj.
  7. Feedback-ul de piață: confirmă existența best practice-ului.

 

Pentru mai multe informații despre Mediascope, accesați website-ul Mediascope.ro.