Cautare
, Contributor

News |
|

Bernie Madoff, finanțistul din spatele schemei Ponzi, a murit în închisoare la 82 de ani

Bernard Madoff, odată un lider de încredere pe Wall Street, înainte de a admite că a condus cea mai mare schemă Ponzi cunoscută din istorie, a murit miercuri în închisoare, la vârsta de 82 de ani. El avea de ispășit o pedeapsă de 150 de ani.  
**FILE PHOTO** Bernie Madoff Has Passed Away. Bernard Madoff seen at Federal Court for a hearing about any potential conflicts of interests regarding his lawyer this afternoon in New York City. March 10, 2009. Credit: Dennis Van Tine/MediaPunch

O purtătoare de cuvânt a Biroului Federal al Închisorilor a declarat că Madoff a murit la Centrul Medical Federal din Butner, Carolina de Nord, transmite Reuters. Se consideră că moartea sa provine din cauze naturale, Madoff având boli renale terminale și alte câteva afecțiuni medicale.

Finanțistul a fost închis după ce a inventat o fraudă estimată la 64,8 miliarde de dolari. Judecătorul care l-a condamnat în iunie 2009 a spus că acesta a realizat niște fapte „extraordinar de rele”.

În februarie 2020, Madoff a căutat „eliberarea plină de compasiune” din închisoare pentru a putea muri acasă, dar același judecător i-a respins cererea.

Într-o schemă tipică Ponzi, banii de la investitori mai noi sunt folosiți pentru a plăti sumele datorate investitorilor anteriori.

Madoff a fost arestat pe 11 decembrie 2008, după ce le-a mărturisit fiilor săi, Mark și Andrew, că afacerea de consultanță în investiții a fost „o mare minciună”. Ei au dezvăluit schema autorităților.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii