FacebookTwitterLinkedIn

Conglomeratul miliardarului Warren Buffett, care deține afaceri precum Geico și See’s Candies și deține acțiuni de miliarde de dolari la Apple, Coca-Cola și alte companii publice – a raportat o creștere cu 22% a veniturilor (până la aprox. 69 mld. dolari) în al doilea trimestru din 2021.

Reprezentanții Berkshire Hathaway Inc (BRKa.N) au declarat sâmbătă că multe dintre afacerile conglomeratului se bucură de recuperări puternice din după pierderile înregistrate la începutul pandemiei

Profitul operațional din al doilea trimestru a crescut cu 21%, la 6,69 miliarde dolari, sau aproximativ 4.424 dolari pe acțiune de clasă A, de la 5,51 miliarde dolari, sau aproximativ 3.463 dolari pe acțiune, în 2020.

De asemenea, venitul net a crescut cu 7%, până la 28,1 miliarde de dolari, sau 18.488 dolari pe acțiune de clasă A, susținut de câștigurile nerealizate din investițiile de 192 miliarde dolari ale Berkshire în Apple Inc (AAPL.O), Bank of America Corp (BAC.N) și American Express Corp (AXP .N).

Berkshire a vândut  capitaluri în valoare de 1,1 mld. dolari în trimestrul trecut, întrucât a cumpărat acțiuni de 1 mld. dolari și a cedat o valoare de 2.1 mld. dolari. Acest lucru înseamnă o reducere față de vânzările nete de acțiuni de 3,9 mld. dolari înregistrate în primul trimestru, dar comania pare să își conserve participațiile. Berkshire va dezvălui portofoliul de acțiuni din SUA la finalul lunii august.