FacebookTwitterLinkedIn

Cele 52 de hectare sunt operate de subsidiara din România a dezvoltatorului imobiliar CTP, care deține în Europa Centrală cel mai mare portofoliu de parcuri logistice, proprietăți închiriabile din clasa A ce acoperă peste 3 milioane de metri pătrați, localizate în mai mult de 60 de locații strategice.

Împrumutul va fi investit în dezvoltarea operațiunilor dintr-o serie de depozite cu un consum eficient de resurse, ocupate de chiriași ca Orange, compania de management al informațiilor Iron Mountain sau compania globală XPO Logistics.

O parte din împrumutul BERD va merge către construcția unui nou depozit în aceeași locație. Noua clădire va fi certificată ca „Foarte Bună” conform standardelor BREEAM, una dintre cele mai cunoscute și utilizate metode de evaluare a performanței ecologice a clădirilor.

Eficientizarea resurselor rămâne o prioritate pentru România. Având în vedere creșterea susținută a sectorului industrial, este crucial să setezi standardele pentru operatorii și dezvoltatorii din zona logistică. Primul efort BERD în această direcție a fost făcut anul trecut, prin finanțarea CTPark Bucharest West. Suntem încântați că putem finanța compania în continuare pentru astfel de proiecte sustenabile”, a spus Matteo Patrone, EBRD Regional Director în România și Bulgaria.

În prezent, trei parcuri industriale din România operează conform standardelor de eficiență energetică. CTPark este în curs de a obține aceste certificări și pentru celelalte spații logistice deținute în țară, CTPark Bucharest West, la 20 km de București. Proiectul a fost finanțat de BERD anul trecut.

În ING, sustenabilitatea este în centrul valorilor noastre și a strategiei grupului. Avem convingerea că acele companii care astăzi iau în calcul schimbările climatice și resursele limitate, făcând tranziția către soluții sustenabile, sunt câștigătoarele economiei de mâine”, a declarat Mihaela Bîtu, Head of Wholesale Banking al ING România.

Economia României rămâne în continuare una dintre cele mai energofage din Uniunea Europeană, cu un consum dublu de energie față de media acesteia, au mai susținut reprezentanții acestor organizații. Fondul de clădiri rezidențiale și comerciale, publice și private este un mare consumator de energie, reprezentând 40% din consumul total național de energie.

Fiind o companie-reper în sectorul logistic, determinarea CTP de a implementa soluții verzi în investițiile sale poate deveni un model de urmat și pentru ceilalți jucători de pe piață”, susține Vlaho Kojakovic, EBRD Property & Tourism Head.