Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

BERD preia 13% din Agricover Holding, pentru 7 milioane de euro

BERD şi Agricover Holding au semnat un acord, astăzi, prin care banca îşi confirmă intenţia de a deveni acţionar în cadrul companiei româneşti din domeniul agribusiness-ului.
berd

BERD va investi 32 milioane lei (echivalentul a șapte milioane de euro) în capitalul companiei pentru a subscrie o participaţie de 13%.

Finalizarea tranzacţiei este supusă aprobărilor statutare, fiind aşteptată până la sfârşitul acestui an.

Ne unim forţele cu BERD pentru a accelera sprijinul oferit dezvoltarii unei agriculturi moderne în România. Împreună cu banca, vom continua să oferim fermierilor soluţii inovatoare pentru creșterea performanţei activităților agricole”, a declarat Jabbar Kanani, preşedintele Agricover Holding.

Agricover Holding oferă servicii financiare şi de agribusiness fermierilor, printr-un model de business integrat, centrat pe satisfacerea nevoilor esenţiale ale fermierilor. Cu o experienţă de 17 ani în agricultura românească şi 850 de angajaţi, Agricover finanțează peste 4.500 de fermieri prin intermediul celor două filiale principale, Agricover şi Agricover Credit IFN. În 2016, compania a raportat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei şi a acordat credite în valoare de un miliard de lei.

Am urmărit cu mare interes dezvoltarea Agricover pe parcursul ultimilor ani. Compania a dezvoltat o structură unică care s-a dovedit a fi rezistentă la riscurile inerente din sectorul agricol. Sperăm ca, prin sprijinul oferit, modelul Agricover să devină un exemplu de urmat şi pentru alte ţări în care agricultura primară este o parte importantă a economiei”, a spus Miljan Zdrale, Coordonator Regional BERD pentru Agribusiness în Europa Centrală și de Sud-Est.

După atragerea BERD, Agricover Holding va continua să susţină fermierii din zootehnie şi să îşi dezvolte investiţiile recente din domeniul procesării cărnii de porc.

Fermierii mici şi mijlocii sunt forţa care mişcă agricultura românească. Suntem încântaţi să colaborăm cu Agricover şi avem încredere că investiţia noastră va întări încrederea fermierilor şi va demonstra angajamentul pe termen lung al BERD faţă de sectorul agricol din România”, a menționat Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru România şi Bulgaria.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România, cu investitii în ţară de 7,6 miliarde de euro, în peste 400 de proiecte. Totalul investiţiilor în sectorul agroalimentar este de 10,3 miliarde euro, în 624 proiecte, în ţările în care operează BERD, dintre care 700 de milioane de euro au fost investiţi în România, în 36 de proiecte.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii