Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

BERD acordă un împrumut companiei Transgaz în valoare de 278 de milioane lei

BERD a acordat un împrumut în valoare de 278 de milioane lei (60 milioane euro) transportatorului naţional de gaze Transgaz pentru construcţia unei noi conducte de gaze între România, Bulgaria, Ungaria şi Austria, „în sprijinul dezvoltării pieţelor europene energetice regionale”, informează News.ro.
conducta_gaze_energie.jpg

Costul total al proiectului se ridică la 479 milioane euro.

Fondurile BERD vor fi acordate firmei Transgaz din România, care construieşte tronsonul românesc al conductei.

În plus faţă de finanţarea BERD, Transgaz investeşte 149 milioane euro, Uniunea Europeană oferă 179 milioane de euro sub formă de granturi, iar Banca Europeană de Investiţii contribuie cu un împrumut de 50 de milioane de euro.

Comunicatul de presă al Bursei de Valori București precizează, printre altele: „Cu o lungime totală de 1.318 km, aşa-numitul coridor de transport gaze BRUA va asigura o mai bună interconectare între ţările aflate de-a lungul traseului său. Acesta va stimula piaţa energetică prin crearea de noi legături cu proiectele majore de infrastructuri de transport gaze, cum ar fi Coridorul Sudic, TAP şi TANAP, alte hub-uri centrale europene de gaze şi viitoarele perimetre de producţie offshore de la Marea Neagră”.

Acţionarul majoritar al Transgaz este Ministerul Economiei, care controlează 58,5% din acţiuni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii