Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

BERD a investit 50 milioane euro în obligațiuni ale Globalworth

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a investit 50 milioane de euro într-o emisiune de obligațiuni în valoare de 550 milioane de euro lansată de Globalworth Real Estate Investments, o companie de investiții imobiliare axată pe piața din România, se arată într-un comunicat de presă al băncii remis, miercuri, scrie Agerpres.

Globalworth este un proprietar și dezvoltator imobiliar de birouri, care investește într-un portofoliu diversificat de proprietăți în principal în România, dar și în Europa de Sud-Est și Europa Centrală și de Est.

Acțiunile sale sunt listate pe Piața Alternativă de Investiții (AIM), o piață internațională pentru companiile în creștere a Bursei de Valori din Londra. Globalworth a emis obligațiuni pentru a-și consolida sursele de finanțare și pentru a își continua planurile de extindere în interiorul și în afara României. Aceasta este cea mai mare emisiune publică de obligațiuni lansate de Globalworth, primul Eurobond corporativ care se va lista atât pe Bursa de Valori Irlandeză cât și pe Bursa de Valori București și prima obligațiune corporativă din România ce a atins nivelul de referință de cel puțin 500 milioane de euro care să faciliteze includerea obligațiunilor în indicii globali pentru a atrage mai multă lichiditate și vizibilitate”, se arată în comunicat.

Matteo Patrone, director regional BERD pentru România și Bulgaria, susține că investind în această emisiune de referință, BERD își demonstrează susținerea pentru dezvoltarea piețelor de capital din România.

Banca a investit până în prezent în România aproape 7,5 miliarde euro în aproape 400 de proiecte.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii