FacebookTwitterLinkedIn

În primul semestru al acestui an, Bentley a realizat un profit net de 178 milioane de euro, depăşind precedentul record pentru profitul net înregistrat pe parcursul unui an, 170 milioane de euro, în 2014. De asemenea, veniturile Bentley în primele şase luni ale acestui an au urcat la 1,32 miliarde de euro, depăşind nivelul înregistrat înainte de pandemie, 834,8 milioane euro în 2019, transmite Bloomberg.

„Beneficiem de o creştere la nivel de sector pe care o estimăm la 25% dar care în realitate ar putea fi mai apropiată de 40% în ritm anual. La finele fiecărei luni avem mai multe comenzi decât la începutul lunii, în pofida faptului că am majorat ritmul vânzărilor. Aşa că suntem într-o situaţie destul de bună”, a declarat directorul general de la Bentley, Adrian Hallmark.

Numărul de automobile livrate de Bentley la nivel mondial în primul semestru din 2021 a crescut cu 50% comparativ cu nivelul pre-Covid, cu 7.199 de vehicule vândute, comparativ cu 4.785 unităţi în 2019. Constructorul britanic va lansa nouă modele în acest an, inclusiv două hibride Bentayga Hybrid şi Flying Spur Hybrid. În plus, vânzările de automobile Bentley second hand au crescut şi ele cu 150% în perioada ianuarie – mai anul curent.