FacebookTwitterLinkedIn

Anul trecut vânzările de proiectoare au înregistrat o creștere de 11,4% în comparație cu 2012.

“În ultimul trimestru al anului 2013 am înregistrat o creștere a vânzărilor de proiectoare de 39% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2012, pe fondul unui avans total al pieței de 12%”, a declarat Dragoș Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Pe zona de produse adresate companiilor, BenQ a încheiat trimestrul al patrulea cu o cotă de de 45.9% din piață, iar pe segmentul instituțional, vânzările BenQ reprezintă aproximativ 67,9% din cele totale la nivelul României.

“În perioada octombrie-decembrie 2013, piața de proiectoare de tip Home Cinema a crescut cu 11% în volum, dar cu 34% din punct de vedere valoric. Această diferență ne arată o maturizare a pieței, respectiv o orientare a clienților către produse cu rezoluții mari, cu caracteristici special gândite pentru un sistem home cinema complet, cu o calitate îmbunătățită a imaginii, dar și cu o conectivitate complexă, ce permite conectarea proiectorului, fie prin cablu, fie prin opțiuni wireless, la console, la playere, la telefon sau la set-top-box”, explică Dragoș Salamac.

BenQ a înregistrat o creștere de 33% a vânzărilor de proiectoare cu rezoluție Full-HD 1080p și de 112% pentru modelele cu rezoluție WXGA și 720p

Totodată, din punctul de vedere al luminozității, un avans important, de 150%, a fost înregistrat pe segmentul produselor între 3000 și 3499 lumeni. Pe această categorie, BenQ a raportat o creștere a vânzărilor de 167%, ca urmare a includerii în portofoliu a unor produse cu luminozitate ridicate care dispun și de conectivitate extinsă: Wi-Fi, USB readere, LAN Control.

Din punct de vedere al capabilității 3D, proiectoarele 3D au ajuns la o pondere de 69% în piață, având o creștere de 32%. Pe acest segment, cota de piață a BenQ se ridică la 75% din totalul proiectoarelor 3D vândute în România.