Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Benjamin de Rothschild, moștenitorul imperiului bancar Rothschild, a încetat din viață

Benjamin de Rothschild, care controla din 1997 imperiul bancar Edmond de Rothschild Group, a decedat la vârsta de 57 de ani, în urma unui atac de cord.  
Benjamin de Rothschild profimedia-0583939866

Antreprenor vizionar, pasionat de finanțe, viteză, navigație și automobile, baronul Benjamin de Rothschild s-a născut în Franța și a studiat în Elveția, la Institutul Florimont, și la Universitatea Pepperdine, unde a obținut o diplomă în managementul afacerilor. A lucrat o perioadă în California, la una dintre filialele băncii familiei, după care a revenit în Europa în 1989 pentru a înființa Compagnie de Trésorerie Benjamin de Rothschild, specializată în managementul riscului financiar avansat.
În 1997, după decesul tatălui său, Edmond Albert, Benjamin a preluat Compagnie Financière Edmond de Rothschild pe care a reorganizat-o și, din 2010, a redenumit-o Edmond de Rothschild Group. Doi ani mai târziu, s-a căsătorit cu Ariane Langner, cu care a avut patru fiice.

Benjamin de Rothschild

 

În martie 2015, baronul a numit-o pe soția sa CEO al grupului bancar, fapt care i-a permis să-și aloce mai mult timp pasiunii pentru ambarcațiuni cu vele. Benjamin a cumpărat în 2000 iahtul Elf Aquitaine și a înființat echipa Gitana, care a participat de atunci la numeroase competiții, reușind să câștige Route du Rhum în 2006 și cursa Rolex Fastnet în 2019.

O altă afacere în care Benjamin a fost implicat au fost vinurile. A moștenit podgoria Chateau Clarke, este acționarul principal la Chateau Lafite Rothschild și a cumpărat alte vii în Noua Zeelandă, Africa de Sud, Argentina, precum și domeniul Chateau des Laurets din Bordeaux.

Ariane de Rothschild

 

Membru al uneia dintre cele mai faimoase și mai bogate familii de bancheri din Europa, Benjamin a moștenit divizia care se ocupă de managementul averilor private, Forbes estimându-i averea la 1,4 miliarde de dolari. Grupul bancar Edmond de Rothschild, cu sediul la Geneva, a fost fondat în 1953 de Edmond Adolphe de Rothschild, are 2600 de angajați și active în valoare de 190 de miliarde de dolari.

Baronul Edmond de Rothschild și soția sa, Nadine.

 

Benjamin este unul dintre descendenții lui James de Rothschild, întemeietorul ramurii franceze a familiei și cel mai mic dintre cei cinci fii ai lui Mayer Amschel de Rothschild.

James a condus biroul din Paris în anii tulburi ai epocii napoleoniene, în timp ce Nathan Rothschild se ocupa de afacerile familiei din Londra. Strănepotul lui James, Edmond Adolphe de Rothschild, este cel care a fondat divizia bancară cunoscută astăzi drept Edmond de Rothschild. Aceasta este o afacere mult mai discretă comparativ cu Rothschild & Co, aripa londoneză fondată de Nathan în 1810, cunoscută în mod special pentru rolul jucat, în anii premergători Primului Război Mondial, în stabilirea regulilor după care funcționează piața internațională de obligațiuni.

După Războaiele Napoleoniene, banca lui James de Rothschild a finanțat construcția de căi ferate și mineritul, care au făcut din Franța o putere industrială. În anii 80, aripa franceză a afacerii Rothschild avea 2000 de angajați și o cifră de afaceri de 26 de miliarde de franci (4 miliarde de euro).

Interesant este că, deși pe blazonul familiei Rothschild scrie „Armonie”, cele două ramuri, franceză și engleză, au fost multă vreme în conflict. Cele două clanuri Rothschild au totuși ceva în comun: faptul că în ultimii ani afacerile au fost conduse de femei, de Ariane în Franța și de Evelyn de Rothschild în Anglia (înnoblilată de regina Elisabeta a II-a în 1989), o încălcare flagrantă a tradiției stabilite în 1812 de Mayer Amschel de Rotschild, care a scris că „afacerile familiei vor fi moștenite doar de urmașii de sex masculin, cărora le aparțin în mod exclusiv”.
Foto profimediaimages.ro

Benjamin de Rothschild și mama sa, Nadine de Rothschild.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii