Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Beniamin Rus

Beniamin Rus.jpg
Avere: 43-45 milioane de euro Vârsta: 55 de ani Reşedinţa: Bihor Domenii: Construcţii, imobiliare

Beniamin Rus, proprietarul grupului de firme Selina, nu se gândeşte să renunţe la business şi să vândă, deşi criza a lovit destul de puternic sectoarele pe care afaceristul „evoluează“: construcţii şi imobiliare. Rus susţine că a construit la Oradea o maşinărie care funcţionează şi nu poate apăsa pe frâne acum. „Ceea ce am făcut eu la Selina într-un timp relativ scurt fac alţii în circa zece ani. Am ridicat un brand care nu se aruncă aşa uşor“, spune omul de afaceri.

Recunoaşte că 2009 a fost un an greu, chiar dificil pe alocuri. „Multă inconsecvenţă, ruperi de ritm şi sincope. Multe dintre investiţii au rămas fără finanţare“, adaugă afaceristul bihorean. Cu toate acestea, Rus susţine că Selina, grupul de firme pe care îl administrează, a înregistrat afaceri mai mari cu 7,5% faţă de anul precedent.

Consideră că anul trecut, Selina a avut noroc cu lucrări care au avut continuitate şi au mai avut ceva finanţare, dar pentru 2010 lucrurile nu par să fie deloc mai bune. Rus a scăzut şi numărul angajaţilor, după ce a concediat la sfârşitul anului trecut nu mai puţin de 400 de persoane. Cu toate acestea, în prezent, compania pe care o conduce are pe ştatele de plată nu mai puţin de 1.200 de angajaţi. În domeniul construcţiilor, investiţiile nu au fost oprite, dar sumele alocate au fost mai mici.

În privinţa imobiliarelor, Beniamin Rus spune că este printre puţinii care încă lucrează. „Construim într-o zonă din Oradea. Avem deja peste 100 de apartamente terminate şi alte 100 vom finaliza anul acesta. Continuăm proiectele demarate în 2008“, mai spune Rus.

Timpul liber şi-l dedică nepoţilor şi familiei. Este pasionat de schi şi de vânătoare, dar şi de echitaţie. Are deja o fermă şi câţiva cai, iar dintre maşinile personale preferă Hummerul. Cu toate acestea, omul de afaceri bihorean intenţionează să ridice în apropiere de Oradea un ranch. Pentru început, pune la bătaie trei-patru hectare de teren şi are de gând să crească aici mai multe animale.

Rus nu ratează nici plimbările cu ATV-ul, iar în fiecare an merge în concediu în Austria, la munte sau vizitează România. Consideră că este un lux să alerge după haine de firmă şi îmbracă ceea ce i se potriveşte. În schimb, este pasionat de ceasurile scumpe. „Îmi place Omega. Am făcut achiziţii în această privinţă din Elveţia“, dezvăluie afaceristul.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii