Cautare
, Contributor

SEO & Content Marketing Agency

Energie |
|

Beneficiile oferite angajaților de spațiile verzi din birouri și din afara acestora

Încorporarea elementelor naturale în cadrul birourilor și spațiilor din jurul clădirilor ridică moralul angajaților și îi ajută să se retragă în locuri destinate relaxării în timpul pauzelor.
cladire-birouri

Cu cât acestea sunt mai numeroase, cu atât senzațiile de monotonie și oboseală dispar mai ușor sau pot fi evitate. Un design neinspirat și o clădire fără parcuri amenajate în apropiere îi va face pe cei interesați de un nou loc de muncă să se gândească de două ori înainte de a accepta oferta. Iată care sunt câteva din beneficiile spațiilor verzi:

Plimbări și relaxare

O clădire de birouri care dispune și de un parc de mici sau mari dimensiuni în jur ajută angajații să profite cu adevărat de pauzele din timpul programului. Deoarece mișcarea este esențială pentru un stil de viață sănătos, pauzele trebuie folosite pentru a se ridica de pe scaun și a lua o gură de aer proaspăt. Dacă au la dispoziție un spațiu special amenajat unde se pot plimba printre copaci sau întinde pe un petic de iarbă, oamenii vor fi mai pozitivi și mai productivi. Parcul trebuie să aibă suficiente surse de iluminat stradal pentru perioada de toamnă-iarnă când zilele sunt din ce în ce mai scurte și întunericul îi prinde pe majoritatea angajaților încă la birou. În special în timpul lunilor de iarnă, expunerea la lumina soarelui și la aer devine și mai importantă, așa că, un spațiu verde cu bănci și chiar piste de biciclete încurajează sănătatea fizică și mentală.

Confort

Un spațiu de birouri cât mai verde, cu lumină naturală din abundență îi ajută pe angajați să se relaxeze și vor aprecia efortul depus de companie pentru crearea unui ambient plăcut. Spațiile deschise sunt cele mai potrivite pentru încorporarea elementelor naturale precum plantele de cameră curgătoare, palmierii sau chiar fântâni de tip feng shui. Dorința oamenilor de a se afla în mijlocul naturii trebuie abordată ca o cerință pentru spațiile moderne de birouri, în care angajații își pot îndeplini sarcinile simțindu-se inspirați, în același timp, de locul de muncă. Clădirile de birouri mari sunt, în general, amplasate în locuri cu puțină deschidere spre natură, și, mai degrabă, cu priveliști spre jungla urbană plină de mașini și zgomot. Micile elemente care îi ajută pe cei din birou să se deconecteze de la rutina pe care o resimt în oraș, va schimba în bine și atitudinea față de muncă. Astfel de idei se pot implementa cu ajutorul materialelor naturale precum lemnul și piatra, folosite pentru birouri, mobilier și decorațiuni. Vegetația extensivă este o idee practică și inspirată pentru terasele de pe acoperișul clădirilor. 

Productivitate

O companie care lucrează la adoptarea noilor tendințe în materie de design, dar acordă și o atenție specială nevoilor angajaților, îi va ține pe aceștia aproape mai mult timp. Viața de la muncă se apropie tot mai mult de cea personală, iar echilibrul se regăsește în starea de bine de acasă resimțită și la birou. Spațiile creative sunt apreciate în special de generațiile noi, care caută originalitate în toate aspectele vieții. Un birou cu aer purificat de plante naturale, lumină și cât mai mult spațiu pentru muncă și relaxare inspiră spre a face o treabă cât mai bună.

Beneficiile pe care angajații le pot observa când lucrează într-o companie care le pune la dispoziție spații verzi și birouri de ultimă generație nu doar că le va face mai ușoară decizia când caută un loc de muncă, dar îi va încuraja să lucreze cu plăcere și pe o perioadă cât mai lungă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii