FacebookTwitterLinkedIn

Năutul poate intra cu ușurință în categoria leguminoaselor cu un conținut ridicat de proteine și fibre, lângă fasole, mazăre sau linte. Recunoscut, totodată, pentru gama variată de vitamine și minerale vitale din structura sa, nautul reprezintă un aliment ce nu trebuie evitat. 

Mai jos, vom descoperi împreună 4 dintre cele mai importante beneficii ale boabelor de năut pentru organism: 

Beneficii ale boabelor de năut pentru organism: #1 

Consumul acestora stimulează sănătatea oaselor.

Boabele de năut conține nutrienți deosebit de importanți pentru organism. Dintre toți aceștia, merită amintiți: fierul, fosforul, magneziul, calciul, zincul sau vitamina K. Această sumă de substanțe favorizează și mențin în timp un nivel foarte bun al structurii întregului sistem osos. 

La polul opus, un deficit al acestora contribuie la slăbirea matricei osoasei, așarar, la producerea unor afecțiuni specifice acestui element al organismului. De exemplu, lipsa unui nivel optim de vitamine K este asociată unui risc ridicat de fracturi osoase. Consumul constant de năut poate suplini această lipsă, fiind indicat în special (pentru această speță) persoanelor în vârstă. 

Beneficii ale boabelor de năut pentru organism: #2

Asigură o sănătate mai bună a inimii.

Boabele de năut conțin niveluri favorabile de potasiu, fibre și vitamina C pentru o mai bună funcționare a sistemului cardiovascular. De asemenea, este important de precizat și aportul vitaminei B6 pentru sănătatea inimii. 

Mai exact, acest mix benefic pentru inimă, asimilat de organism prin consumul regulat al boabelor de năut, susține un nivel cât mai scăzut al colesterolului din sânge, fapt ce poate fi sinonim cu minimizarea anumitor riscuri de ordin patologic, ce gravitează în jurul dezvoltării bolilor cardiovasculare: AVC, infarct miocardic etc 

Beneficii ale boabelor de năut pentru organism: #3

Contribuie la atenuarea anumitor inflamații.

Încă un nutrient important pentru organism, regăsit în structura boabelor de năut, este colina. Ingerarea acestei substanțe favorizează ameliorarea stărilor asociate tulburarilor de somn, stimulând totodată activitatea musculară, memoria și puterea de asimilare a unor informații noi. 

Mai mult decât atât, colina din boabele de năut susține sănătatea membranei celulare, acționând ca adjuvant în procesul de transmitere a impulsurilor nervoase. Nu în ultimul rând, colina din boabele de năut poate fi utilă în arderea grăsimilor și reducerea inflamațiilor cronice, așadar, iată încă un motiv pentru a consuma acest aliment. 

Beneficii ale boabelor de năut pentru organism: #4 

Ameliorează simptomele asociate diferitelor tipuri de diabet.

Studiile construite în jurul dietelor pentru diabetici au relevat faptul că un consum susținut al boabelor de năut poate avea un caracter beneficii asupra stării pacienților. În speța, diabeticii de tip 1 care au consumat un conținut ridicat de fibre, au înregistrat niveluri de glucoza mai mici, comparativ cu cei care nu au consumat acești nutrienți. 

Mai mult decât atât, în cazul diabeticilor de tip 2, nivelurile de zahăr din sânge s-au apropiat mai mult de limitele normale, iar niveluri de insulină au cunoscut îmbunătățiri semnificative, ca urmare a unei diete ce conține și boabe de năut. 

Iată care sunt cele mai importante beneficii pe care le conțin boabele de năut. Poți comanda acest aliment bio, alături de alte produse naturale romanesti, direct din online. Comanda pe care o plasezi este procesată rapid, pentru a te bucura în cel mai scurt timp posibil de calitatea nutritivă a boabelor de năut, incluse în mod inspirat în dieta săptămânală pe ți-o pregătești!