Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

Belgia iese de pe harta țărilor afectate de Pesta Porcină Africană

Reprezentanții Comisie Europene au aprobat ridicarea tuturor restricțiilor impuse în zonele afectate de „pesta porcină africană” (PPA) din Belgia.
shutterstock_1098698285

În acest context, se vorbește de o revenire la o situație normală la nivel european care confirmă faptul că boala a fost eradicată oficial, ceea ce va facilita comerțul cu carne de porc în Europa, anunță platforma Industria Cărnii.ro.

La finalul săptămânii trecute, Belgia a trimis Comisiei Europene o cerere prin intermediul Agenției Federale pentru Siguranța Lanțului Alimentar din Belgia (FASFC) pentru a pune capăt tuturor zonelor restricționate de PPA.

„Aprobarea Comisiei Europene de a recâștiga statutul de țară liberă de PPA este o veste excelentă pentru fermierii noștri și pentru întreaga industrie a porcinelor. Aceștia au urmat măsuri dificile pentru a contracara această epidemie. Sunt mulțumit de cooperarea excelentă dintre guvernul federal, regiunea valona și FASFC. Eficacitatea și rapiditatea măsurilor luate au făcut posibilă stoparea răspândirii acestei boli’’, a declarat David Clarinval, ministrul agriculturii din Belgia.

În tot acest timp, multe zone din Europa de Est încă se confruntă cu existanța focarelor de PPA, în prezent virusul răspândindu-se în zona de frontieră din Germania cu Polonia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii