FacebookTwitterLinkedIn

În acest context, se vorbește de o revenire la o situație normală la nivel european care confirmă faptul că boala a fost eradicată oficial, ceea ce va facilita comerțul cu carne de porc în Europa, anunță platforma Industria Cărnii.ro.

La finalul săptămânii trecute, Belgia a trimis Comisiei Europene o cerere prin intermediul Agenției Federale pentru Siguranța Lanțului Alimentar din Belgia (FASFC) pentru a pune capăt tuturor zonelor restricționate de PPA.

„Aprobarea Comisiei Europene de a recâștiga statutul de țară liberă de PPA este o veste excelentă pentru fermierii noștri și pentru întreaga industrie a porcinelor. Aceștia au urmat măsuri dificile pentru a contracara această epidemie. Sunt mulțumit de cooperarea excelentă dintre guvernul federal, regiunea valona și FASFC. Eficacitatea și rapiditatea măsurilor luate au făcut posibilă stoparea răspândirii acestei boli’’, a declarat David Clarinval, ministrul agriculturii din Belgia.

În tot acest timp, multe zone din Europa de Est încă se confruntă cu existanța focarelor de PPA, în prezent virusul răspândindu-se în zona de frontieră din Germania cu Polonia.