Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Belgia a fost victima unui atac cibernetic. Originea atacului este încă necunoscută

Rețeaua de internet Belnet, care conectează instituțiile de învățământ superior, centrele de cercetare și administrațiile publice au fost victima unui atac de tip „denial-of-service” (DoS).  
atac cibernetic

Un atac cibernetic a afectat mai multe instituții din Belgia marți, relatează EuractivAtacul DoS este atunci când o terță parte încearcă să supraîncarce servere prin trimiterea unor cantități mari de date.

Aproximativ 200 de organizații au fost afectate, iar mai multe comitete parlamentare au fost anulate datorită atacului. „Datorită situației pandemice unii parlamentari intervin de la distanță prin sistemul Cisco Webex dar problema cu conexiunea la internet generată de atacul cibernetic nu garantează continuarea dezbaterilor”, a afirmat parlamentul regiunii Valonia-Bruxelles.

Parlamentarul Wouter de Vriendt din partea Verzilor a sugerat că statul chinez ar putea fi în spatele atacului. „Concluziile despre acest atac cibernetic sunt premature. Dar este important să identificăm acest context sensibil. Negarea sa ar fi naivă”, a afirmat acesta.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii