Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

Belarus: Susținătorii opoziției au ieșit din nou în stradă

Un nou protest a avut loc astăzi în Belarus.
shutterstock_1797923497

Susținătorii opoziției au ieșit din nou în stradă pentru a manifesta împotriva preşedintelui Alexandr Lukaşenko, pe fondul furiei după moartea unui opozant care a fost arestat de Poliţie, transmite AFP, citată de news.ro.

Reprezentanții organizaţiei bieloruse de apărare a drepturilor omului Viasna au anunțat că cel puţin 11 persoane au fost arestate de Poliţie, printre care figurează şi doi jurnalişti.

Această manifestaţie este urmarea celei de vineri, la care mii de persoane au protestat aducând omagiu opozantului decedat după arestarea sa. Potrivit presei locale, Roman Bondarenko, 31 de ani, a fost arestat de Poliţie miercuri după o altercaţie între locuitori şi mascaţi care îndepărtau panglici roşii şi albe, culorile opoziţiei, agăţate în curtea unui imobil din Minsk.

Acesta a suferit leziuni cerebrale şi a murit a doua zi la spital, pe fondul suspiciunilor privind agresiuni fizice în detenţie.

Preşedintele Alexandr Lukaşenko a transmis, vineri, condoleanţe şi a ordonat o anchetă “onestă şi obiectivă” privind circumstanţele morţii lui Roman Bondarenko.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii