Cautare
, Contributor

Forbes.com

Forbes 500 |
|

Bela Urasi

Avere: 45-50 milioane de euro Vârstă: 56 de ani Reşedinţa: Cluj Domenii: Imobiliar, construcţii

Bela Urasi a devenit un boem şi ţine foarte mult să ducă o viaţă de calitate, fără stres sau excese de orice fel. De altfel, e şi foarte greu de găsit, dedicându-şi timpul noii sale pasiuni: călătoria. Revine în ţară la două-trei săptămâni, doar pentru a pregăti următoarea plecare sau pentru a-şi întâlni fiica (de 30 de ani) şi ginerele, care conduc ceva afaceri imobiliare iniţiate de el.

Sursa averii afaceristului de 56 de ani este compania Astral Telecom, vândută către UPC în 2005 cu suma de 420 milioane dolari. Urasi deţinea 3,95% din companie şi era asociat cu alţi milionari Forbes din Cluj: Horia Ciorcilă, Sorin Ghiţe, Nicolae Pop Baldi, Valentin Nicola, Dorel Goia. Pentru partea sa de acţiuni, antreprenorul clujean a încasat atunci 16 milioane dolari, pe care i-a investit în imobiliare. Anterior afacerii cu cablu, Bela Urasi investise în acţiuni la Banca Transilvania (deţine circa 4% din acţiuni) şi în afacerea Codec, care nu a fost cunoscută decât în ultimii ani, când amplasarea de radare fixe pe drumurile publice a devenit de notorietate.

Între timp, societatea nu mai are deloc obiect de activitate. Bela Urasi mai are acum investiţii pe piaţa de capital şi imobiliar. „Din averea mea, circa 10-15 milioane de euro sunt investiţi în SIF-uri, restul în zeci de hectare de păduri, terenuri intravilane în Timiş, Constanţa, Cluj şi alte oraşe importante“, explică Urasi.

Achiziţia de terenuri a început, după spusele acestuia, încă din 1992. Urasi se declară dezamăgit de mediul de afaceri din oraşul Cluj, motiv pentru care nu a mai vrut să înceapă alte businessuri. „Când vreau să călătoresc, mai vând din acţiuni“, explică acesta disponibilităţile băneşti pentru călătorii. Poartă la mână, în funcţie de dispoziţia din acel moment, un Vacheron Constantin, un Jaeger-LeCoultre, unul dintre cele mai respectate nume din haute horologerie (pe care a dat 14.000 de euro) şi un Patek Philippe, în valoare de 16.000 de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii