Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Bani și Investiţii |
|

BEI semnează cel mai mare împrumut pentru spitalele din România de până acum. Suma se ridică la peste 200 mil.euro

Banca Europeană de Investiții (BEI) semnează un împrumut în valoare de 250 milioane euro pentru construcția unui nou spital regional în Iași, ce va cuprinde 850 de paturi. 
Banca Europeana pentru Investitii

Spitalul regional din Iași va fi al doilea ca mărime din România.

Noul împrumut acordat pe o perioadă de 27 de ani reprezintă cel mai mare sprijin acordat până acum de BEI pentru sistemul de sănătate din România.

În următoarele luni, se așteaptă aprobarea și a altor investiții BEI în spitalele românești.

“Spitalul Regional de Urgență din Iași nu va fi doar o clădire nouă, ci odată ce va fi pe deplin operațional, va permite sistemului de sănătate trecerea într-o nouă eră a furnizării de servicii medicale, depășind lacunele critice din sector și aducând o contribuție pe termen lung asupra sănătății populației”, a declarat Alexandru Nazare, Ministrul Finanțelor din România și Guvernator al Băncii Europene de Investiții.

Construcția cu 850 de paturi va înlocui actualul Spital Județean de Urgențe Sfântul Spiridon, vechi de 260 de ani, și va îmbunătăți activitatea de predare și cercetare de la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore Popa din Iași. Spitalul se estimează a fi operațional în 2027.

BEI evaluează în prezent o posibilă finanțare a altor două spitale regionale din România, în Cluj și Craiova.

Potrivit anumitor surse, BEI va acorda o finanțare de circa 230 de milioane de euro pentru construcția spitalului din Cluj, iar pentru cel din Craiova finanțarea s-ar ridica la aproximativ 255 de milioane de euro.

Anul trecut, Grupul BEI a acordat finanțări noi în valoare de peste 809 milioane euro pentru a sprijini investițiile în învățământul superior, distribuția apei, eficiența energetică și investiții din sectorul privat din toată România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii