FacebookTwitterLinkedIn

Acest împrumut face parte din inițiativa BEI de a sprijini învățământul superior în universitățile din România.

Finanțarea BEI pe termen lung, acordat pe o perioadă de 25 ani, va susține investiții noi în valoare de 48 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii celei mai mari universități de medicină din România. Investiția include renovarea Facultății de Medicină și construirea a două noi centre de cercetare medicală dedicate. Finanțarea BEI va sprijini, de asemenea, investiții în eficientizarea energetică în campusul universitar.

„Banca Europeană de Investiții este un partener cheie pentru învățământul superior din România. Sprijinul financiar și tehnic acordat se adresează pentru prima data unei instituții de învățământ superior specializate în sectorul medical – Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București. Noul împrumut va transforma mediul de învățare, va sprijini educația a mii de studenți, va consolida cercetarea medicală, creând, în același timp, sute de noi locuri de muncă. Această investiție impresionantă va contribui la creșterea standardelor de calitate în învățământul superior și la implementarea proiectului național „România educată”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul educației.

Este al doilea acord în cadrul „Programului de împrumut pentru învățământul superior din România”, în valoare de 100 milioane de euro al BEI – aprobat de bancă în 2020 – după împrumutul acordat Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

În ultimul deceniu, BEI a oferit peste 30 miliarde de euro pentru investiții în școli, universități și formare continuă.