Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

BEI acordă un împrumut de 15 milioane euro pentru rețeaua de asistență medicală „Regina Maria”

Banca Europenă de Investiții (BEI) acordă un împrumut în valoare de 15 milioane euro rețelei private de asistență medicală „Regina Maria”, prin intermediul Planului Juncker, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei Europene remis, miercuri, AGERPRES.

„Acordul va permite acesteia din urmă să își modernizeze și extindă rețeaua de unități ambulatorii și spitalicești din București și din țară, prin construirea a 2 spitale și 15 dispensare. Pe lângă creșterea capacității și a calității asistenței medicale, se estimează că proiectul va crea aproximativ 2.000 de locuri de muncă. Sprijinul furnizat prin intermediul Fondului european pentru investiții strategice (FEIS) a făcut posibilă încheierea acestui acord”, se arată în document.

Potrivit acestuia, FEIS este pilonul central al Planului de investiții pentru Europa al Comisiei Europene, așa-numitul Plan Juncker.

“Banca Europeană de Investiții joacă un rol major în promovarea creșterii economice în România. Cu sprijinul Planului Juncker al Comisiei Europene, ea poate să realizeze însă mult mai multe. Acordul este o dovadă a angajamentului deosebit de puternic al UE către sprijinirea modernizării infrastructurii sociale esențiale”, a declarat comisarul pentru politică regională, Corina Crețu.

Se estimează că Planul Juncker va mobiliza investiții de aproape 800 de milioane de euro în România și de 209 miliarde de euro în întreaga Europă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii