Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

BEI a acordat CEC Bank a doua tranşă din împrumutul de 45 mil. euro

CEC.jpg
Banca Europeană de Investiţii (BEI)  a acordat CEC Bank a doua tranşă, în  valoare  de 30 milioane euro, din împrumutul de 45 milioane euro destinat finanţării întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-urilor), societaţilor cu capitalizare de piaţă medie şi entităţilor publice care activează în industrie şi servicii, inclusiv turism şi infrastructură. 

O primă tranşăa în valoare de 15 milioane euro a fost acordată în luna iunie 2013.

Acest împrumut este în acord cu priorităţile BEI care vizează un acces mai facil la finanţarea pe termen lung, în special a IMM-urilor, a anunţat CEC Bank.

 In acelaşi timp, împrumutul contribuie la reducerea efectelor crizei financiare şi susţine creşterea, stimulând restructurarea, consolidarea şi diversificarea economiei, precum şi sporirea pe termen lung a competitivităţii prin creşterea disponibiliăţii împrumuturilor pe termen lung.

Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank, a subliniat faptul că noile produse de creditare dezvoltate de bancă în baza parteneriatului cu BEI au menirea de a facilita accesul la finanţare al întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) şi al societăţilor cu capitalizare de piaţă medie, contribuind astfel la stimularea activităţii economice şi imbunătirea creşterii economice şi a perspectivelor de angajare în România.

“Banca noastrăa confirmă încă o dată implicarea activă în finanţarea companiilor, continuând să susţină IMM-urile, companiile cu capitalizare de piaţă medie şi autorităţile administraţiei publice locale (AAPL) care intenţionează să implementeze proiecte de investiţii în diverse domenii”, a adăugat Ghetea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii