Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Bani și Investiţii |
|

BCR a vândut anul trecut circa 220 de kg de aur

Din totalul de aur vândut de BCR până în prezent (peste 2,5 tone de aur), 220 de kg de aur au fost vândute in 2014.
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Banca Comercială Romană a vândut anul trecut circa 220 de kg de aur. Dintre acestea, în mod direct, la ghişeele băncii s-au vândut circa 30 kg de aur, iar pe zonele de mass affluent şi Private banking circa 190 kg de aur.

BCR a vândut clienţilor săi, până în prezent, peste 2,5 tone de aur. Media celor mai importante tranzacţii (ca volum) realizate a fost şi de peste 40 kg de aur / tranzacţie, iar acestea au fost efectuate de divizia de Private banking.

După cum spune Laura Hexan, Şefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR, cele mai solicitate sunt lingourile Kinegram, cu element de siguranţă gravat (disponibile în greutăţi de 5 şi 10 grame),care au ca design faimosul lipiţan al şcolii spaniole de călărie din Viena. În general monedele sunt cumpărate mai ales pentru cadouri la diferite evenimente.

BCR vinde lingouri de diferite mărimi inclusiv cele de 2g, iar dintre monezi cea mai vândută este cea de 1/10 uncie (3.11g) şi 1 uncie (31.10g) – Filarmonica. “Bărbaţii cumpără de aproape două ori mai mult aur decât femeile. In general, monedele sau lingouri mici sunt cumpărate de barbaţi pentru a le dărui femeilor sau copiilor cu diferite ocazii. Din punct de vedere al alegerii monede sau lingouri, clienţii au cumpărat un număr ceva mai mare de monezi decât lingouri, greutatea de aur cumpărat fiind mai mare pe zona lingourilor“, adaugă Laura Hexan.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii