FacebookTwitterLinkedIn

Banca Comercială Română (BCR) organizează concursul „Profesorii care ne dau încredere”, pe pagina sa oficială de Facebook, până în data pe 5 iunie. Prin această întrecere, elevii și studenții din întreaga țară își vor putea nominaliza și vota profesorul favorit sau dascălul în care au cea mai mare încredere.

La final, BCR îi va premia cu 42 de premii a câte 1.000 de lei, câte un premiu pe fiecare județ al țării, pe profesorii nominalizați care întrunesc cele mai multe voturi, exprimate în like-uri, urmând ca profesorul care s-a bucurat de cea mai mare susținere pe Facebook să fie recompensat cu 10.000 de lei.

„Să fii profesor astăzi, în România, nu este deloc ușor. Menirea unui dascăl este să transmită elevilor săi cunoștințe, pasiune pentru carte și mai ales încredere pentru prezent și viitor. Știm că cei mai mulți profesori și-au asumat, cu multă dedicație, această nobilă misiune, în ciuda condițiilor dificile în care, adesea, se desfășoară profesia lor. Și trebuie să admitem că dascălii sunt oamenii care, alături de părinți, au un rol determinant în devenirea noastră, personală și profesională. Competiția lansată astăzi este o mică recunoaștere pe care o oferim profesorilor din România, prin intermediul propriilor elevi. Educația este una dintre prioritățile strategice ale BCR, alături de susținerea investițiilor în infrastructură, tehnologie și creșterea calității vieții”, declară Ionuț Stanimir, Director de Comunicare al BCR.

Concursul „Profesorii care ne dau încredere” se desfășoară printr-o aplicație disponibilă, unde se vor putea face înscrierile și votarea ulterioară a profesorilor.

Înscrierea profesorilor se face exclusiv de către elevii și studenții fiecărui profesor, atât din actualul ciclul didactic, cât și din ciclurile didactice încheiate, respectiv foști elevi și studenți. Profesorii nu se pot autoînscrie și nici nu pot nominaliza alte cadre didactice. Formularul cuprinde numelui și a prenumelui profesorului, materia predată, județul și localitatea, un text de susținere și justificare a înscrierii (element esential pentru selecție). Profesorul nominalizat poate fi orice cadru didactic, titular sau suplinitor, de la antrenor de sport până la profesor de activități extracurriculare.

Întrecerea se desfășoară în două etape. Prima etapa este între 17 mai și 24 mai, constând în deschiderea generală a înregistrărilor pe formularul de contact disponibil pe pagina de concurs a concursului.

Selecția va fi făcută de către o comisie formată din reprezentanții băncii, în baza unei jurizări ce va ține cont de motivația oferită de autorii înscrierilor, calitatea actului didactic descrisă de aceștia  și, nu în ultimul rând, de probitatea morală și profesională a fiecărui profesor, așa cum reiese din înscrieri”, subliniază reprezentanții băncii.

În data de 29 mai, va fi anunțată lista scurtă de profesori, respectiv câte trei profesori din fiecare cele 42 de județe ale României. În cazul în care anumite județe nu vor avea suficiente nominalizări, vor fi înscriși și profesori din alte județe, din rândul celor care nu au trecut selecția inițială, în baza acelorași criterii de jurizare.

A doua etapă constă în votarea profesorilor, printr-un simplu like, între 29 mai și 5 iunie. Primii 42 de profesori, care primesc cele mai multe like-uri din partea elevilor, în această etapă, vor fi declarați câștigătorii premiilor de câte 1.000 de lei. Profesorul care primește cele mai multe like-uri din toată țara va fi recompensat și cu marele premiu, de 10.000 de lei. Câștigătorii vor fi anunțați pe 6 iunie 2017.