Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

BCR Social Finance a acordat 900 de credite micro-întreprinderilor, de la începutul anului

În primele șapte luni ale anului, BCR Social Finance a oferit credite de peste 45 milioane lei, pentru 900 de interprinderi.
 aboneaza-te
bcr.jpg

 

În cadrul unei videoconferinţe organizată de BCR privind finanţarea micilor interprinzatori şi soluţiile de reconversie a joburilor, Ştefan Buciuc, CEO al BCR Social Finance, prezintă cea mai mare problemă a antreprenoriatului românesc: lipsa educației de business.

Drept urmare, creditarea micilor antreprenori este o acțiune cu riscuri minore, în contextul în care banca înţelege nevoile afacerii.

Creditarea micilor antreprenori este mai puţin riscantă decât s-ar crede, noi dezvoltăm multe instrumente pen­tru a-i ajuta pe antreprenori în busi­nes­surile lor. Când discutăm cu orice micro-întreprindere sau start-up, interesul nostru nu este să îi dăm un credit, ci să îl ajutăm să crească. Aici este principala problemă pe care o are un antreprenor din România, lipsa edu­ca­ţiei în business şi în IT pentru a putea creşte. Este mai puţin riscantă cre­ditarea micilor antreprenori în contextul în care înţelegi cu adevărat cum să îi ajuţi“, a declarat Ştefan Buciuc.

De asemenea, BCR Social Finance şi Fundaţia Erste, au acordat o finanţare de 340.000 de lei programului lansat de Şcoala informală de IT, pentru a ajuta persoanele care şi-au pierdut locul de muncă sau au rămas în şomaj tehnic din cauza crizei generate de pandemia de COVID-19.

Odată cu pandemia, societatea şi economia au fost nevoite să accelereze procesele de digitalizare, pentru a se putea adapta noului context. Multe procese care anterior erau greoaie au fost rezolvate mult mai repede. Aceasta este partea pozitivă. Din păcate, România se află pe ultimul loc în Europa atunci când vine vorba de munca la distanţă şi, în acelaşi timp, se confruntă cu o creştere a şomajului,. De aceea, am primit cu braţele deschise programul Digital People. Ne bucurăm să fim parte din el şi să contribuim la susţinerea celor care şi-au pierdut locul de muncă în această perioadă grea. Mai mult decât atât, ne place să spunem că finanţăm un program de formare ce reprezintă o soluţie pe termen lung pentru toţi cei care îl vor urma“, a mai declarat Buciuc, CEO-ul BCR Social Finance.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii