FacebookTwitterLinkedIn

BCR Social Finance a încheiat un acord cu Fondul European de Investiții în valoare de 75 de milioane de lei pentru finanțarea IMM-urilor, ONG-urilor și a persoanelor implicate în educație și dezvoltarea competențelor profesionale, ce va dura trei ani.

În cadrul acestui parteneriat Fondul European de Investiții (FEI) va acorda 75 de milioane de lei, în timp ce BCR Social Finance va contribui cu 20% (15 milioane lei) din garanția oferită de FEI.

„Fondul European de Investiții se bucură să susțină o nouă investiție destinată îmbunătățirii educației, formării și dezvoltării competențelor, acest parteneriat cu BCR Social Finance fiind una dintre primele inițiative de finanțare a creșterii calificării și reconversiei profesionale din România. Finanțarea este orientată spre susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, a societății civile, studenților, cursanților și antreprenorilor și este o investiție pentru viitor”, a declarat Alain Godard, directorul executiv al Fondului European de Investiții.

BCR Social Finance oferă finanțare de până la 600.000 de lei pentru creditele pentru capital de lucru și investiții, cu o perioadă maximă de rambursare de 84 de luni pentru creditul de investiții și 36 de luni pentru împrumutul de capital de lucru.

„Credem cu tărie că unica șansă pentru dezvoltarea sustenabilă a societății se află în educație. (…) Contextul pandemic ne-a arătat că valoarea educației crește în momentele de criză, în timp ce investițiile în susținerea educației scad. Așadar, ne dorim să absorbim acest context și să schimbăm paradigma. Avem șansa de a diminua diferențele educaționale și de a sprijini oamenii să dezvolte abilitățile necesare pentru a gestiona evoluția digitală pe care o trăim, beneficiind de abilitățile pe care tehnologia nu le poate înlocui. Sperăm să atragem cât mai multe organizații care furnizează servicii de educație și formare profesională, să le oferim acces la finanțare și să construim împreună o comunitate mai puternică, pentru un viitor mai bun”, a declarat Ștefan Buciuc, CEO BCR Social Finance.

De la înființare până în prezent, BCR Social Finance a acordat finanțări în valoare de 530 de milioane de lei. Doar anul trecut, Banca a finanțat 1.400 de IMM-uri cu o sumă totală de  71 milioane de lei.

Tot în 2020, BCR Social Finance a finanțat 8 ONG-uri cu 1,3 milioane de lei. În momentul de față, BCR Social Finance are un portofoliu de circa 152 de milioane de lei.

Prin programul EaSI, ce prevede investiții în ocuparea forței de muncă și inovare socială, Banca a acordat credite către 1.300 de micro-businessuri și agricultori, în valoare totală de 120 milioane lei.

De asemenea, BCR Social Finance va lansa în 2022 un nou program destinat studenților, prin care aceștia pot accesa o finanțare de maximum 30.000 de euro.

BCR Social Finance a finalizat 2020 cu o cifră de afaceri de 37 de milioane de lei, în creștere față de 2019, când a înregistrat venituri de 26,6 milioane de lei. Profitul net la finalul lui 2020 a fost de circa 1,4 milioane de lei, bani care vor fi reinvestiți în activitatea BCR Social Finance.

Pentru anul în curs, Ștefan Buciuc, CEO-ul Băncii, estimează un profit similar cu cel înregistrat în 2020.