FacebookTwitterLinkedIn

Facilitatea de credit are o maturitate de cinci ani, fiind contractată pentru susținerea dezvoltării Urgent Cargus, inclusiv pentru refinanțarea împrumuturilor existente. Creditul sindicalizat de tip club deal a fost semnat în august.

BCR este Coordonator, Aranjor Principal Mandatat și Agent de Documentare, Facilitate si Garanții, iar OTP Bank România este Aranjor Principal Mandatat. Casa de avocatură Țuca, Zbârcea și Asociații a acționat în calitate de consilier juridic al băncilor creditoare, în timp ce compania beneficiară a fost asistată legal de Clifford Chance Badea.

Urgent Cargus, controlată de Abris Capital Partners, este una dintre cele mai mari companii din industria de curierat din România. Compania operează 72 de centre și depozite, precum și o flotă de 2.600 de vehicule (proprii si subcontractate), care transportă 32 de milioane de colete în fiecare an și peste 1.100 salariați.

Abris Capital Partners este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity active in Europa Centrală și de Est (ECE), administrând capitaluri de peste 1,2 miliarde de euro. Ȋnfiinţat în 2007, Abris operează prin intermediul echipelor de investiţii aflate în birourile locale din Varşovia şi Bucureşti.

OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, care oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

BCR, membră a Erste Group, domină sistemul bancar românesc la valoarea activelor (14,8 miliarde de de euro). BCR are o reţea de 22 de centre de afaceri și 18 birouri mobile dedicate companiilor, precum şi 513 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR mai are o reţea naţională de ATM – peste 2.000 de bancomate şi POS – 15.200 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

Erste Group are 46.700 de angajați care deservesc 15,9 milioane de clienți în cadrul a 2.700 de filiale din șapte țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului trecut, Erste Group deținea active totale în valoare de 206,8 miliarde de euro, înregistra un profit net de 1,18 miliarde de euro, iar indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) era la 13,2%.