FacebookTwitterLinkedIn

Unde sunt investitorii?

La această facilitate, BCR, care este aranjorul principal al tranzacției, agent de documentație și agent de facilitate și garanții, participă cu 39,1 milioane de euro și BERD cu 36,7 milioane de euro.

Finanțarea vizează construirea a două noi clădiri care vor avea o suprafață închiriabilă de 70.000 de metri pătrați, în parcul de aproximativ 100 de hectare, care este operat de reprezentanța românească a dezvoltatorului ceh CTP. Investiția totală pentru aceste clădiri se ridică la aproape 109 milioane de euro.

„Considerăm că putem sprijini avantajul competitiv al României în regiune prin finanțarea proiectelor strategice în infrastructura logistică”, a declarat Sergiu Manea, președintele BCR.

Top 10 contracte noi pe segmentul industrial și logistic

Depozitele vor fi certificate drept construcții „verzi”, după unul dintre standardele internaționale de evaluare, cum ar fi Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) sau BRE Environmental Assessment Method (BREEAM).

„Suntem foarte mulțumiti de acest acord, care ne va ajuta să facem încă un pas important în a transforma CTPark Bucharest West în cel mai important parc logistic din România, atât în termeni de suprafață totală, cât și în ceea ce privește ritmul dezvoltării și standardele de calitate. Ne propunem să fim un parc strategic pentru economia României, prin sprijinul pe care îl oferim pentru investiții logistice și industriale semnificative, atât străine, cât și românești. Acest împrumut reprezintă, de asemenea, prima cooperare dintre CTP și BERD, alături de partenerul nostru financiar pe termen lung, BCR, la nivel local, și Erste Bank, la nivel de grup. Suntem încrezători însă că acesta va fi doar începutul unei colaborări fructuoase între CTP și BERD”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

După finalizarea acestei investiții, parcul industrial va avea o suprafață de 244.000 de metri pătrați închiriabili, distribuită în opt clădiri. Aflat la 23 de kilometri de vestul Capitalei și având acces la autostrada A1, CTPark Bucharest West țintește să devină cel mai mare parc logistic din România, cu o suprafață închiriabilă planificată de 600.000 de metri pătrați.

„Ne bucură dorința CTP de a obține certificarea ecologică, care nu este încă un criteriu standard pe piața logistică românească. Închirierea de spații verzi este, de asemenea, o nouă caracteristică în sectorul logisticii din România, ce va aduce beneficii atât colaborării cu chiriașii, cât și consolidării competitivității CTP pe piață”, a menționat Matteo Patrone, directorul și Managerul Regional pentru România și Bulgaria al BERD. BERD a investit, până în prezent, aproape 7,5 miliarde de euro în aproximativ 400 de proiecte din întreaga țară.

CTP deține CTPark Network, un sistem integrat de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 3,9 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, situate în peste 60 de puncte. În România, CTP deține și administrează o suprafață de spații logistice și industriale de clasa A de 615.000 metri pătrați de închiriabili, situați în opt orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara și Turda.