Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

BCR, profit de 919 milioane de lei în 2015

BCR, unul dintre principali jucători de pe piața bancară locală, a înregistrat în 2015 un profit de 919 milioane de lei, reprezentând o creștere comparativ cu anul 2014, când profitul a fost de de 2,8 miliarde de lei, conform ZF. 
bcr.jpg

Rezultatul pozitiv din 2015 este pus pe seama bunei performanţe operaţionale şi eliberării de provizioane de risc, ca urmare a rambursărilor aferente portofoliului de credite cu probleme, bazate pe capacităţi sporite de procesare şi recuperare a creditelor neperformante, precum şi pe o situaţie economică mai bună.

BCR INAUGUREAZĂ PRIMA AGENȚIE DIGITALĂ CU CONSILIERE VIDEO

În primele nouă luni ale anului 2015, BCR obținuse un profit net de 904 milioane de lei, ca urmare a reducerii masive a costurilor cu provizioanele, astfel, câștigul obținut de bancă în perioada septembrie-decembrie fiind de 15 milioane de lei.

În ceea ce privește activitatea bancară retail, performanţa ridicată a reţelei de sucursale a generat volume noi de credite în monedă naţională de 5,0 miliarde lei, datorită vânzărilor de credite garantate aflate în creştere anuală cu 11,5% anual, susţinute la rândul lor de vânzările de noi de credite Prima Casă mai ridicate cu 29% comparativ cu 2014, în timp ce volumul de credite de nevoi personale a crescut cu 7% anual.

BCR SE PREGĂTEȘTE SĂ VÂNDĂ UN ALT PACHET DE CREDITE NEPERFORMANTE

În activitatea corporate, portofoliul de credite nou acordate a ajuns la 3,6 miliarde lei, sprijinit de o creştere de 3,6% pe segmentul de întreprinderi mici şi mijlocii.

Numărul de credite noi aprobate este din ce în ce mai mare, susţinut de fluxul solid de afaceri noi de o calitate mai bună, în special pe categoriile de produse precum descoperit de cont, capital de lucru şi finanţarea lanţurilor de furnizori.

BCR MENȚINE DOBÂNDA CHEIE LA 1,75% PE AN

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii