Cautare
, Staff

Auto |
|

BCR Leasing a finanțat bunuri de peste 220 milioane de euro, în 2016

Valoarea totală a bunurilor finanțate de BCR Leasing a crescut cu 28%, anul trecut, față de anul precedent, ajungând la 220,1 milioane de euro.
auto

Ca valoare a bunurilor finanțate, vehiculele comerciale grele s-au menținut pe primul loc, însă au crescut cu doar 7%. Cel mai mult au urcat finanțările pe segmentele vehicule comerciale ușoare (+78%) și autoturisme (+40%), iar pentru echipamente au crescut cu 28%.

Portofoliul BCR Leasing cuprindea, la finalul anului trecut, 80% leasing auto și 20% leasing pentru echipamente și utilaje. Finanțările pentru autoturisme au reprezentat aproximativ 25% din portofoliu, vehiculele comerciale ușoare 10%, iar vehiculele comerciale grele 45% din totalul finanțărilor companiei.

Veniturile companiei de anul trecut au ajuns la 178,7 milioane lei, cheltuielile la 151,4 milioane lei, iar profitul la 27,3 milioane lei.

Activul total al BCR Leasing s-a majorat cu 27%, comparativ cu anul precedent, ajungând la o valoare de 1,5 miliarde lei, în timp ce ponderea expunerilor neperformante s-a îmbunătățit de la 10,6%, în 2015, la 9,5%, anul trecut.

BCR Leasing are 55.000 de clienți, iar, la sfârșitul lunii februarie, a încheiat contractul cu numărul 100.000. Contractul face parte dintr-o tranzacție mai mare, finanțând o semiremorcă în valoare de 22.500 de euro, al cărei titularul este firma GV & Oprean Logistics, din Sebeș (județul Alba). Firmele grupului Oprean colaborează cu BCR Leasing din ianuarie 2007, iar, în cei zece ani, au accesat finanțări de 5,7 milioane de euro, pentru achiziții de vehicule și echipamente.

IMM-urile își mențin, anul acesta, o pondere de 84% din portofoliul de clienți al BCR Leasing, finanțările fiind acordate, în principal, firmelor din transporturi (30%), comerț (24%), servicii (13%), producție (10%), construcții (10%), agricultură (6%).

Pentru acest an, BCR Leasing își propune o creștere a vânzărilor peste media pieței, la toate categoriile de produse finanțate: autoturisme, vehicule comerciale, echipamente și utilaje.

BCR Fleet Management, 3.655 de vehicule

BCR Fleet Management, subsidiara BCR Leasing, a intrat în 2016 în topul primilor cinci jucători pe piața de leasing operațional, continuând trendul crescător din ultimii ani și rezultatele obținute depășind țintele de volum asumate.

La finalul anului precedent, subsidiara administra o flotă de 3.655 de vehicule, cu 25% mai mult, față de anul precedent, iar 73% din această flotă era în regim „full service”.

În fiecare an, piața leasingului operațional câștigă un plus de maturitate. Clienții existenți conștientizează într-o măsură din ce în ce mai mare beneficiile acestui produs. În egală măsură companiile care nu au apelat la acest serviciu până acum devin interesate – adresează întrebări, fac analize la care noi suntem bucuroși să răspundem sau să oferim informații. Creșterea ponderii segmentului full service este o consecință firească a conștientizării beneficiilor produsului, atât în rândul clienților existenți, cât și al celor noi”, a declarat Adrian Lăcătuș, directorul general al BCR Fleet Management.

Venitul din leasing operațional în 2016 a ajuns la 64,3 milioane lei, cu 61,9 milioane lei mai mult decat în anul precedent.

Profitul net obţinut în 2016 a fost de 2,4 milioane lei.

La finele anului trecut, activele companiei au ajuns la 205 milioane lei, cu 65 milioane lei peste nivelul de la finalul anului precedent.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii