Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

BCR lansează eGo, un concept de car sharing electric, cu mașini marca BMW

Banca Comercială Română, cea mai mare bancă din România, în funcție de active, a lansat oficial eGo, primul serviciu de car sharing 100% electric din București, oferit de o bancă. Toate mașinile disponibile sunt autovehicule premium de ultimă generație – BMW i3.
BCR eGO - BMWi3

Serviciul eGo este accesibil printr-o aplicație dedicată, prin care pot fi localizate și rezervate autoturismele, în timp ce cheia mașinii este înlocuită de cardul bancar contactless BCR.

Ca bancă ancorată puternic în realitățile cotidiene, am decis să ne implicăm și în mobilitatea clienților noștri și să oferim, în premieră, un altfel de model de servicii, unul eficient și, mai ales, prietenos cu mediul. eGo devine astfel parte integrantă amplului eco-sistem digital BCR, prin care punem la dispoziție servicii și produse digitale moderne consumatorilor din România”, a declarat Dana Demetrian, vicepreședinte Retail & Private Banking al BCR.

Pornirea pentru retail costă 10 lei

Planurile tarifare pentru utilizarea serviciului BCR eGO vor varia în funcție de alegerea unor pachete predefinite (retail, corporate), putând fi consultate prin aplicație. Tariful de baza pentru clientii retail BCR va fi 10 lei „pornirea” (cost fix per cursă), plus 0,4 lei/minut, TVA inclus, putând fi cumpărate segmente de câte jumătate de oră.

Pentru a accesa serviciul BCR eGo, utilizatorii din București trebuie să dispună de un cont BCR, să dețină un card de debit sau de credit contactless BCR și să-și instaleze aplicația BCR eGo, disponibilă atât utilizatorilor de Android, cât și de iOS.

În aplicația BCR eGO, utilizatorii vor putea localiza și rezerva mașina cea mai apropiată de locația în care se află. De asemenea, vor putea vedea care este gradul de încărcare al fiecărui autovehicul electric și unde pot găsi stațiile de încărcare.

Utilizatorii pot ridica și lăsa mașinile în orice punct al Bucureștiului, dar recomandarea este de a fi parcate într-o zona predefinită (zona centrală și de nord a orașului). Clienții care vor lăsa mașinile conectate la una dintre stațiile de încărcare disponibile vor beneficia de bonusuri.

Inițial vor fi disponibile 20 de mașini

BCR eGO va fi lansat, inițial, prin intermediul unei flote de 20 de autoturisme BMW i3, numărul vehiculelor urmând să fie dimensionat, ulterior, în funcție de cererea clienților. Serviciul este conceput atât pentru clienții persoane fizice, cât și pentru companiile care doresc să ofere salariaților un serviciu modern de mobilitate urbană”, a declarat Bogdan Speteanu, directorul general al BCR Leasing.

Autovehicule electrice BMW i3pot transporta până la patru persoane. Bateria de înaltă tensiune a automobilului poate fi încărcată la o staţie publică DC (curent continuu) de 50 kW la 80% din capacitate, în 40 de minute, și oferă o autonomie medie de 200 de kilometri în condiţii normale de utilizare. Modelul BMW i3 accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde, având un motor cu o putere maximă 170 de cai putere şi un cuplu maxim de 250 Nm.

Conform unui studiu intern BMW Group, pentru serviciile noastre de car sharing din Europa, 38% dintre clienţii acestui program şi-au vândut maşina personală. În multe cazuri, este vorba de automobile mai vechi şi mai puţin eficiente. Automobilele electrice şi serviciile de car sharing sunt combinaţia perfectă pentru a reduce poluarea şi aglomeraţia din marile oraşe”, a declarat Dana Popescu, Brand Manager al BMW i România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii