Cautare
, Staff

SmallBusiness |
|

BCR intră în programul Start-Up Nation cu un credit punte

Banca Comercială Română (BCR) a semnat, ieri, convenția de colaborare cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în baza căreia a devenit oficial bancă parteneră în programul Start-up Nation.
bcr.jpg

„Susținerea inovației şi a încrederii în spiritul de inițiativă trebuie să reprezinte o parte importantă dintre obiectivele noastre ca nație, ca țară. Programul Start-Up Nation poate fi un moment de reper în efortul de construire a unui segment sustenabil de antreprenori, dar care are nevoie să se întindă pe cel puțin cinci – zece ani. Ca promotori ai implicării oamenilor activi în dezvoltarea și susținerea inițiativelor economice, am decis să ne implicăm în acest program și să le oferim beneficiarilor cele mai avantajoase condiții, atât din perspectiva finanțării și a costurilor asociate, cât și din cea a educației financiare dezinteresate pe care trebuie să ne-o asumăm aici”, a declarat Sergiu Manea, președintele BCR.

După acceptarea în programul guvernamental, beneficiarii pot solicita de la BCR cele două produse special dezvoltate de bancă în vederea susținerii afacerii: pachetul cont curent Start-Up Nation și pachetul credit punte Start-Up Nation.

Pentru credit punte Start-Up Nation, are o dobândă de 3,5%/an, iar totalul comisioanelor se ridică la cel mult 2% din valoarea creditului. Garanțiile se ridică la 80% din valoarea creditului, garantat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), și, în completare, garantare cu bunurile achiziționate în cadrul programului (ipotecă imobiliară asupra conturilor curente deschise la BCR; fidejusiune). În plus, va fi constituit un depozit colateral la nivelul dobânzii aferente, pe perioada de creditare. De asemenea, solicitantul nu va plăti pentru verificare certificare cheltuieli în teren. Perioada de analiză și soluționare a creditului punte este estimată la maxim 20 de zile de la solicitarea creditului.

Contul curent Start-Up Nation prevede zero (0) costuri la deschiderea și administrarea lunară a contului, pentru administrarea cardului de debit, pentru administrarea serviciului de Internet Banking și pentru tranzacțiile efectuate prin Internet Banking, pentru care se vor plăti doar comisioanele TransFond/BNR. De asemenea, solicitanții nu vor avea niciun cost pentru încasările prin ordine de plată în sistem intrabancar (transfer BCR – BCR) și interbancar (transfer alte bănci din România – BCR). În plus, solicitanții nu vor plăti pentru serviciul BCR Alert Plus, prin care beneficiarul primește SMS sau email pentru intrările de bani și plățile efectuate în/din contul curent BCR. La acest pachet costul semnăturii electronice este redus cu 23%.

Contul curent Start-Up Nation este deja disponibil în sucursalele BCR și poate fi accesat atât de cei care s-au calificat în program, pentru pregătirea în vederea accesări fondurilor guvernamentale ori a creditului punte, cât și de cei care au fost respinși.

De asemenea, BCR va organiza cursuri speciale în sucursalele din toată țara, care vor urmări să-i familiarizeze pe antreprenori cu noțiuni contabile elementare, dar și cu concepte precum înțelegerea rolului băncii în capitalizarea companiilor, identificarea nevoilor financiare, tipuri de finanțări și garanții, precum și strategii pentru decizii financiare inteligente.

BCR dispune, în prezent, de 514 unități teritoriale, atât în mediul urban, cât mai ales în mediul rural.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii