FacebookTwitterLinkedIn

BCR oferă capital de lucru de până la 80% din valoarea subvenţiilor pe care fermierii urmează să le încaseze de la APIA. Finanțările pot fi accesate în cadrul Schemei de plată unică pe suprafață (SAPS), Plăților Redistributive, Plăților pentru practicile agricole benefice pentru mediu și climă și în cadrul Măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenurile agricole.

Rambursarea și plata dobânzii se fac într-o singură tranșă, ulterior încasării subvenției, astfel că nu sunt necesare alte surse proprii.

BCR poate acorda credite fermierilor prin toate cele 514 unități din rețeaua sa.

Fermierii eligibili pentru subvenţii APIA se pot adresa oricărei unităţi din reţeaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de facilități de finanțare, în baza Adeverinţei de înregistrare fermier emisă de APIA. Prin acest document, se confirmă că s-au efectuat controalele administrative asupra cererii unice de plată depuse și că beneficiarii îndeplinesc condițiile generale de acordare a sumelor cuvenite”, se scrie într-un comunicat de presă al băncii.

Anul acesta, BCR susține că le propune micilor fermieri un proces simplificat, care permite, în condiții normale, aprobarea creditului într-o singură zi.

Agricultura a redevenit unul dintre domeniile-cheie în România, iar acest lucru se vede deja în cifre, în condițiile în care, spre exemplu, anul acesta țara noastră a fost declarată primul exportator de cereale la nivelul Uniunii Europene. Efervescența antreprenorilor și a celor 7.000 de firme care activează în agricultură ne bucură, dar ne și obligă, deoarece toți acești oameni au nevoie permanentă de finanțare și încredere”, a declarat Loredana Răuțu, șeful Departamentului Programe de Finanțare în cadrul BCR.