Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

BCR a finanţat construcţia unei staţii de biogaz

Banca Comercială Română (BCR) a finanţat construcţia unei staţii de biogaz în localitatea Ardud, județul Satu-Mare, investiţie realizată de compania First Biogaz SRL, membră a Biogest, Austria.
energie.jpg

Mai exact, BCR a finanțat cu aproximativ 5,3 milioane euro stația de biogaz care are o putere instalată de 1,5 MW iar energia electrică generată poate acoperi necesarul de energie pentru aproximativ 4.500 de gospodării, conform directorului executiv Direcția Sector Public și Finanțarea Infrastructurii, BCR, Ioana Gheorghiade.

„BCR confirmă startegia de a susține dezvoltarea economiei locale, inclusiv în sectorul energiei regenerabil, cu atat mai mult cu cat investitiile în biogaz și biomasă sunt în linie cu noile direcții de dezvoltare ale industriei energiei regenerabile stabilite de autoritățile de resort”, mai spune Ioana Gheorghiade.

Biogazul este o sursă de energie regenerabilă care oferă avantaje tehnologice, ecologice şi economice. Energia poate fi generată 365 de zile pe an, la orice ora din zi sau din noapte, fiind ideală pentru acoperirea cererii de energie în momente de vârf. Această disponibilitate conferă biogazului un rol important în mixul de energie din surse regenerabile de apă, soare şi vânt. Totodată, contribuie la realizarea obiectivelor de protecţie a mediului şi poate reduce dependenţa de importurile de energie.

Această instalaţie pe biogaz, care este construită pe baza tehnologiei Biogest PowerRing, testată şi confirmată în numeroase ocazii, valorifică beneficiile eficienţei energetice şi fiabilităţii, în acelaşi timp economisind spaţiu prin designul său modular.

Pentru prima oară, instalaţia de la Ardud nu va utiliza doar culturi energetice, ci va valorifica pe scară largă şi produse agricole secundare, cum ar fi tulpinile de porumb.

Activităţile de cercetare-dezvoltare desfăşurate în cadrul Biogest se concentrează pe explorarea potenţialului de valorificare a unor materii brute alternative, cu scopul de a reduce costurile cu substratul şi de a crea o simbioză perfectă între producţia de hrană şi producţia de energie. La Ardud se va experimenta şi utilizarea unor plante perene pentru substrat, transformând astfel această instalaţie într-o centrală-pilot pentru întreaga regiune.

Biogest este un producător şi administrator de instalaţii pe biogaz, cu sediul în Austria şi care acţionează în toată Europa, având sucursale în Marea Britanie, Italia, România, Serbia şi Cehia. Până la ora actuală, am finalizat peste 120 de proiecte de instalaţii cu biogaz care generează electricitate sau biometan. Cele mai importante instalaţii pe care le-am realizat până acum sunt situate în mai multe ţări din Europa, iar la nivel global sunt reprezentaţi de parteneri licenţiaţi.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii