Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bănci |
|

BCR face parte dintr-un consorţiu care a obţinut un grant de 1 milion de euro 

BCR a fost selectată de Comisia Europeană pentru a primi un grant în valoare totală de 1 milion de euro pentru susţinerea start-up-urilor şi IMM-urilor inovatoare din UE, a anunţat marţi banca.  
fonduri europene

Din consorțiu mai fac parte: bwcon GmbH (Germania), Iceberg Consulting SRL (România), Innova (Italia), Aster Capital Partners (Franţa), Bugnion S.p.A. (Italia), CNRS Innovation (Franţa) şi KMU FORSCHUNG (Austria).

Aceștia au aplicat la iniţiativa ‘INNOSUP-10-2020 – Closing the finance gap for IPR-driven start-ups and SMEs’ cu scopul susținerii a 15 start-up-uri şi 15 IMM-uri inovatoare din Uniunea Europeană, inclusiv România, în valorificarea activelor de proprietate intelectuală, se arată într-un comunicat al băncii, citat de Agerpres.

Durata proiectului este de doi ani, iar coordonatorul va fi bwcon GmbH.

“Suntem prima banca din România interesată să finanţeze echitabil şi activ companiile de tehnologie şi de aceea am aplicat la acest grant, pentru că ne va ajuta să găsim instrumente funcţionale în vederea evaluării şi dezvoltării activelor intangibile pentru startup-uri şi IMM-uri, fiind foarte valoroase pentru drepturile de proprietate intelectuală”, a declarat Ana-Maria Creţu, şef Departament Social Banking BCR.

BCR va sprijini membrii consorţiului prin alocarea unei echipe specializată în managementul drepturilor de proprietate intelectuală, accelerare de afaceri şi finanţare.

Proiectul implică realizarea a unei platforme de asistenţă de tipul one-stop-shop pentru IMM-uri şi startup-uri bazată pe drepturi de proprietate intelectuală, accesul la capital privat de creştere şi promovarea start-up-urilor selectate.

Programul Leadership4SMEs, parte din iniţiativa INNOSUP-10-2020, a fost lansat de Comisia Europeană în 2019. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii