FacebookTwitterLinkedIn

Facilitatea de credit are o maturitate de trei ani, cu opțiunea de prelungire pe doi ani și va fi utilizată de Pehart Tec Grup pentru refinanțarea parțială a creditelor existente și pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru.

BCR are rolul de coordonator al finanțării, de aranjor principal mandatat și de agent.

Pehart Tec Grup este unul dintre cei mai importanți producători de hârtie tissue din Europa de Sud-Est, deținând două platforme de producție în Dej (judetul Cluj) și Șebes (județul Alba).

Grupul a fost înființat de Ioan Tecar în anul 2007, iar în luna iunie 2015, fondul de investiții Abris Capital Partners a achiziționat pachetul de control. Pehart are o capacitate de producție de 100.000 tone pe an de hârtie tissue și 30.000 de tone produs finit (hârtie igienică, prosoape de bucătărie, șervețele), produsele fiind comercializate pe piața internă și pe piața Europei Centrale și de Sud-Est.

BCR și Banca Transilvania au mai acordat Pehart Tec Grup finanțări bilaterale în valoare totală de aproximativ 19 milioane de euro, utilizate pentru investițiile efectuate în ultimii ani în extinderea și modernizarea capacităților de producție.

Avocații de la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) au reprezentat sindicatul de bănci, iar Clifford Chance Badea au acordat asistență fondului de investitii Abris Capital Partners și Pehart Tec Grup.