Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

BCR elimină comisioanele de retragere numerar și interogare sold

Banca Comercială Română (BCR) a anunțat că, începând din 1 octombrie 2015, va elimina comisioanele de retragere numerar și interogare sold la ATM-urile BCR prin cardurile de debit, plățile intrabancare în lei și valută prin Click 24 și Touch 24Banking pentru persoane fizice.
ATM

De-a lungul timpului, gradul de bancarizare al populaţiei din țară a crescut de la 54% în 2008 la 63% în 2015. În ceea ce priveşte gradul de utilizare al conturilor curente, dacă în 2008 doar 29% dintre români deţineau un card de debit, în 2015 acest grad de utilizare a crescut la peste 51%. Aceste evoluţii susţin creşterea  apetitului pentru produsele financiare precum şi apropierea treptată a comportamentului românilor de cel al rezidenţilor statelor vest-europene, potrivit BCR.

Până la 1 octombrie, BCR a practicat un comision de 0,25% din suma retrasă și 0,2 lei pentru interogarea soldului la ATM-urile băncii.

La ora actuală, cinci dintre cele mai mari bănci din țară oferă gratuit interogarea soldulu la bancomat. Mai precis, BCR, BRD, Unicredit, ING Bank și Volksbank.

BCR administrează 2.050 bancomate, iar în perioada Q2 2014-Q2 2015, banca a înregistrat o creștere a creditelor negarantate de 36%, iar la cele garantate de 79%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii